Annons
Denise Dahlqvist och Elin Nyström är två av dem som jobbar här. Foto: Jonas Nilsson

Efter konkursbeskedet: Salongen i Skellefteå räddas och de anställda blir kvar – då lokala krafter tar vid

NYHETER Medarbetarna på Attityd får behålla sina jobb och salongen blir kvar i Skellefteå, under ett annat namn. Den kommer att drivas vidare i lokal regi.

Annons

Förra veckan kom beskedet att Attityd, med salonger i Skellefteå, Luleå, Umeå och Örnsköldsvik, har satts i konkurs. I Skellefteå finns salongen på Skeppargatan-hörnet mot Kanalgatan, där medarbetarna hanterade nyheten olika väl.

– Det går så bra för oss, så beskedet kom lite som en chock. Jag tror att de yngre blev väldigt oroliga medan vi som jobbat längre tog det bättre, säger Elin Nyström.

Kollegan Denise Dahlqvist berättar att hon fick panik.

– Jag håller på att bygga hus, har en resa planerad och massor av semesterdagar att ta ut. Hur går det utan jobb? Som tur är hann vi inte tänka på det särskilt länge.

Annons
Salongen ligger i korsningen Skeppargatan/Kanalgatan i centrum. Foto: Jonas Nilsson

Snabbt fick de lugnande besked: salongen räddas och de sex anställda blir alla kvar. Det är en lokal duo, Jörgen Granlund och Mattias Vilppunen, som beslutat att köpa inventarierna och ta över salongen tillsammans.

– Vi såg en bra möjlighet. Salongen kan drivas vidare och alla som jobbar där kan få fortsätta, säger Jörgen.

Han är delägare av AHA trafikskola medan Mattias är platschef på Bevego. De tänker låta verksamheten på salongen fortsätta som förut, berättar Jörgen, men de kommer behöva göra ett namnbyte. Exakt vad det blir är inte spikat ännu.

Annons

Frisörerna har nu kunnat lugna stammisarna som hört av sig. På salongen har det negativa vänts till någonting positivt, Elin berättar att de ser fram emot att inte tillhöra en kedja längre. Nu blir de till hundra procent lokala.

– Det känns jättebra. Jag tror att alla är väldigt positiva, säger hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons