Annons
Masood Saleh Taha. Foto: Jonas Nilsson

Nya smaker till Skellefteå: Ännu en restaurang öppnar snart i centrum

MAT Ännu en restaurang är på gång i Skellefteå. Ägaren planerar att öppna dörrarna i januari 2023.

Annons

Bakom satsningen står Masood Saleh Taha, som driver M.H Frisör inne på Vintergatan. Han har tagit över den tomma lokalen på Stationsgatan mitt emot Ica-parkeringen, där Sushi Bar var innan den restaurangen stängde.

Här kommer Masood att öppna en ny restaurang. Fokus blir på grill, men inte av samma sort som redan finns i Skellefteå. På menyn finns många rätter med ursprung i mellanöstern som biryani, quzi och shawarma.

– Det finns inte här, så det känns kul. Många som kommer in och klipper sig säger att detta behövs. Vi ska jobba mycket med kryddor och mycket med kvalité.

Annons

Lokalen nästan klar

Ägaren själv blir kvar inne på Vintergatan, men han har fyra andra i åtanke som ska driva restaurangen. De ska också ha erfarenhet av branschen. Masood ser fram emot när de kommer igång.

– Lokalen är till 70 procent färdig redan. Den är inte jättestor, men jag tror att vi kommer att rymma cirka 50 sittplatser.

Namnet blir “KBBQ”, en förkortning av ”King’s barbecue”. Masood hade egentligen tänkt öppna under hösten, men arbetet med ventilationen har dragit ut på tiden. Nu siktar han istället på januari 2023.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons