Annons
Asma Siddika. Arkivbild: Magnus Lindkvist

Restaurang stänger – ersätts av en annan: ”Blir lite mer indisk känsla”

MAT Rungs thaikök inne på Vintergatan har sålts. De nya ägarna tar över lokalen nästa vecka – och ska öppna en indisk restaurang.

Annons

På torsdagsförmiddagen sitter en lapp på gallret för lokalen. Rungs thaikök inne på Vintergatan har sålts och jalusin dragits ned. Restaurangen finns även på Sörböle och ägaren Dennis Holmqvist berättar att de helt enkelt har för mycket att göra.

– Restaurangen på Vintergatan har gått jättebra men Petchrung Vikström som drivit den hinner inte med. Det är för mycket jobb på den andra restaurangen, säger han.

De har därför beslutat att samla sina resurser på ett ställe. Rungs thaikök på Sörböle kommer att fortsätta hålla öppet som vanligt.

Lappen på gallret inne i gallerian. Foto: Privat

Blir indiskt istället

I gallerian lämnas inget vakuum, för en ny restaurang ska öppna på samma plats. Det är ägarna av Sushi Yoshitake, en granne inne på Vintergatan, som tar över lokalen. De får tillgång under nästa vecka.

– Vi tänker öppna en indisk restaurang. Vi har funderat på det länge och Skellefteå behöver en sådan. Det är jättemånga som frågar efter det, säger delägaren Asma Siddika.

Annons

Till sin hjälp har de rekryterat tre personer i Stockholm och en i Grekland, som alla jobbar med indisk mat. De kommer till Skellefteå för att jobba i restaurangen, men först ska lokalen få lite omvårdnad.

– Vi ska inte ändra på så mycket, men det blir lite mer indisk känsla, berättar Asma.

Sushi Yoshitake fortsätter att ha öppet som vanligt. De siktar på att öppna den nya restaurangen redan i december.

– Det känns jättebra. Som Skellefteå växer behövs en äkta indisk restaurang.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons