Annons
Nadia Wallmark, vd för Rustique. Arkivbild: Magnus Lindkvist

Nattklubb pressas av klagomål från boende: ”Måste få leva om till en viss grad”

NÖJE Musiken från Rustiques nattklubb får klagomål av grannar på andra sidan älven, skriver Norran.

Annons

Några krogar i Skellefteå jobbar just nu med att skaka liv i nattklubbsscenen som sedan några år stått tillbaka, till förmån för krogar och restauranger. 

– När jag började jobba inom krogbranschen så var det med nattklubb. Det var annorlunda på den tiden, då var mer folk ute. Nu har det övergått mer mot pubande, har Rustiques vd Nadia Wallmark tidigare sagt till Megafonen.

I en artikel av Norran framkommer att nattklubben har fler utmaningar än så. Ett antal boende på Karlgård, beläget på andra sidan älven från Rustique, har vänt sig till Skellefteå kommun med klagomål.

Annons

Mätning av ljudvolymen i de boendes sovrum har överskridit tillåtna bullernivåer, och nu har Rustique krav på sig att vidta åtgärder för att minska störningarna.

Nadia Wallmark berättar att de sedan tidigare slutat spela musik på uteserveringen och sänkt basen för att tillmötesgå klagomålen.

– Ska vi kunna bedriva en nattklubb i centrum så måste vi få leva om till en viss grad. Vill de då stänga ned oss så blir det upp till dem, säger Nadia Wallmark till Norran.

Annons

– Vi har sänkt musiken sedan de gjorde den mätningen. Så jag vet inte vad mer vi ska göra. Det är därför vi avvaktar för att se vad de säger. Om vi inte kan bedriva den verksamheten vi gör får vi skippa att ha nattklubb helt enkelt.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons