Annons
Dalila Klassi och Alex van der Steen. Foto: Pressbild

Vill stärka turismen: Par i Rentjärn tar in elektriska snöcyklar i vinter

NYHETER Lapland stuga & tours i Rentjärn har inlett ett samarbete med det franska startup-bolaget Moonbikes – som utvecklat världens första elektriska snöcykel.

Annons

Lapland stuga & tours är ett turismföretag som anordnar reseupplevelser av olika slag. Bland annat snöskovandring och turer med kajak och skoter. Det drivs av Dalila Klassi och Alex van der Steen, som flyttat till Rentjärn från Nederländerna för att tillvarata den storslagna naturen.

I vinter introducerar paret någonting nytt, då Rentjärn blir den andra platsen i Sverige där tillresta kan testa Moonbikes elektriska snöcyklar.

– ​​Samarbetet är i linje med våra utvecklingsplaner framöver, där vi vill fokusera mer på eldrivna aktiviteter. Det är ett helt tyst, miljövänligt alternativ till snöskotern och passar bra för kortare turer, berättar Alex i ett pressmeddelande.

Annons

Fordonen väger betydligt mindre än en vanligt snöskoter, har bara en skida och toppar vid 42 kilometer i timmen. De har också en uppvärmd batteribox. Moonbikes-grundaren Nicolas Murons idé till snöcyklarna föddes i de franska alperna och enligt företaget ska de även klara de nordiska vintrarna.

Alex och Dalila hoppas att de ska locka ännu fler turister till upplevelserna i norr.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons