Annons
Sponsrad artikel
  • Legitimerade djursjukskötarna Camilla Renström och Veronica Hådén, hunden Pyro, och veterinären Camilla Korsholm ser fram emot att jobba i de nya lokalerna.
  • Camilla Renström, Veronica Hådén och hunden Pyro inspekterar nya lokalerna.
  • Så här såg det ut i lokalerna i slutet av september. I november hoppas de att kliniken kan vara igång.
  • Så här såg det ut i lokalerna i slutet av september. I november hoppas de att kliniken kan vara igång.
  • Julia Engqvist, vd och veterinär, Camilla Korsholm, veterinär, och Julia Larsson, verksamhetschef.
  • Så här såg det ut i lokalerna i slutet av september. I november hoppas de att kliniken kan vara igång.
  • Julia Larsson, verksamhetschef på Lapplands Djurklinik, Julia Engqvist, vd och veterinär och Marta Perszko, veterinär, utanför de nya lokalerna på Anderstorg i Skellefteå. Ingången blir från baksidan av “Tipshuset”.
  • De nya lokalerna är förberedda för skiktröntgen, så kallad CT.

Nu byggs en ny djurklinik på söder – dubblar kapaciteten i Skellefteå: ”Ett stort lyft för djurägarna”

ANNONS Tidigare i år förvärvades Djurkliniken i Skellefteå av Lapplands Djurklinik. Nu håller en ny anläggning på att färdigställas. “Men även kliniken i centrala stan kommer att bli kvar”, försäkrar företagets vd Julia Engqvist.

Djurkliniken i Skellefteå startades av Gertrud Burman redan 1985. Där har hon, tillsammans med sin personal, hjälpt oräkneliga djur med alla möjliga problem och sjukdomar under åren.

– Hon har verkligen gjort ett fint jobb och vi är mycket glada att just vi fått förtroendet att förvalta detta vidare, säger Julia Engqvist, vd och veterinär på Lapplands Djurklinik som förvärvade kliniken i mars.

Vi är mycket glada att just vi fått förtroendet att förvalta detta vidare.

Lapplands Djurklinik grundades i Gällivare för tio år sedan, och har sedan vuxit sig större. Idag finns företaget på åtta orter från Kiruna i norr till Skellefteå i söder.

– Kortfattat går idén om Lapplands Djurklinik ut på att ge möjligheten att hjälpa våra djur på bästa möjliga sätt – med den modernaste utrustningen – även här längst uppe i norr, säger Julia Engqvist, som varit med från starten.

Större kapacitet

I Skellefteå kommer kliniken som ligger centralt på Södra Järnvägsgatan att finnas kvar i sin nuvarande form, men dessutom tillkommer en klinik i Tipshuset på Anderstorg.

– Kliniken i centrum har växt över åren, men nu finns det inget mer utrymme att växa på där. Därför började vi kolla på andra lokaler och hittade den här, berättar Julia.

Julia Larsson, verksamhetschef på Lapplands Djurklinik, Julia Engqvist, vd och veterinär och Marta Perszko, veterinär, utanför de nya lokalerna på Anderstorg i Skellefteå. Ingången blir från baksidan av “Tipshuset”.

De nya lokalerna är cirka 400 kvadratmeter stora, och innehåller fler rum som kommer att öka företagets kapacitet att ta emot djur i Skellefteå med det dubbla. Fler veterinärer och djurskötare kommer också att anställas, vilket välkomnas av de legitimerade djursjukskötarna Camilla Renström och Veronica Hådén som arbetat många år i Skellefteå.

– Det finns verkligen ett stort behov av att kunna ta emot fler djur i Skellefteå. Vi kan inte ta emot alla som vi skulle vilja i de lokaler vi har idag, säger Veronica.

Planeras för CT

I de nya lokalerna planeras också för en butik med till exempel foderförsäljning – men även möjlighet att installera ny teknik, som till exempel skiktröntgen.

– Skiktröntgen, eller CT som det ofta kallas, kommer inte att finnas på plats direkt, men vi har dragit in kablar och skapat alla förutsättningar för det. Det kommer att bli ett stort lyft för djurägarna i Skellefteå, säger Julia Larsson, verksamhetschef på Lapplands Djurklinik.

Det kommer att bli ett stort lyft för djurägarna i Skellefteå.

Kommer ni att starta upp dygnet runt-jour?

– Vi vet att efterfrågan finns, men i dagsläget har vi inte resurser för att få en sådan verksamhet hållbar för vår personal, säger vd Julia Engqvist.

De nya lokalerna är förberedda för skiktröntgen, så kallad CT.

Lapplands Djurklinik planerar att öppna i den nya lokalen i november.

– Ombyggnationen av lokalerna är snart klar tack vare stor insats av Esbjörn Gustafsson. Nu håller vi tummarna att alla leveranser kommer i tid, säger Julia Larsson som även planerar Öppet hus framöver.

– Håll koll i våra kanaler om när det är dags.

Djurkliniken i Skellefteå

Telefon: 0910-560 04

Läs mer på www.lapplandsdjurklinik.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Lapplands Djurklinik.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons