Annons
Arvid Cedergren och Mattias Lundström utanför de nya lokalerna. Foto: Oscar Åkerström

Kraftigt ökad omsättning och fler medarbetare – nu får företaget ny vd: ”Känns roligt och spännande”

NÄRINGSLIV Det går bra för Skelleftebygg. De senaste åren har omsättningen och personalstyrkan ökat stort. Företaget har nya lokaler och har dessutom gjort klart med ny vd.

Annons

Företaget håller till på Sörböle, i nya lokaler sedan början av september. De har vuxit ur de gamla lokalerna på samma gata. På fem år har antalet anställda gått från 50 till 110 och enligt Skelleftebygg har omsättningen ökat med 500 procent.

Nu är det också klart att Arvid Cedergren, tidigare projektchef på Skelleftebygg, blir ny vd för företaget. Han har haft vd-poster på flera andra bolag och tar över efter Mattias Lundström, som går vidare till rollen som koncernchef och affärsutvecklare.

– Att ta över vd-rollen nu, i denna expansiva fas, känns både roligt och spännande, berättar Arvid Cedergren i ett pressmeddelande.

Annons

– Jag och Mattias Lundström har haft ett bra samarbete under mina år i företaget och när frågan om vd-uppdraget kom kändes det självklart att tacka ja, fortsätter han.

Mattias Lundström kommer att jobba med övergripande numera. Han är mycket nöjd med valet av efterträdare.

– Arvid har både kunskapen, kvaliteten och drivet att göra det här jobbet. Han är som klippt och skuren för rollen, säger han.

Annons

De senaste åren har Skelleftebygg landat stora kunder som Northvolt, Riksbyggen, Skebo och Skellefteå kommun. Företaget satsar på fortsatt expansion och tänker nu anställa ännu fler.

– Vi står inför en spännande och expanderande framtid i Skellefteå. Det är självklart att vi på Skelleftebygg vill vara med och både skapa arbetstillfällen, bostäder och kommersiella fastigheter här i staden, säger Arvid Cedergren.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons