Annons
Foto: Arkivbild

Fler grova stölder av GPS-system – polisen uppmanar till vaksamhet

NYHETER Häromveckan stals GPS-utrustning för miljoner i Skellefteå. Andra, liknande stölder har inträffat och polisen vädjar om fler iakttagelser och tips.

Annons

Under hösten har det skett flera grova stölder från entreprenadmaskiner i Norr- och Västerbotten. Vecka 40 stals GPS-utrustning i Skellefteå för över två miljoner kronor – och det totala värdet på allt stöldgods är nästan det dubbla.

Innan stölden i Skellefteå plundrades fyra maskiner i Norrbotten, tre i Boden och en i Luleå. Nu har tjuvarna även slagit till i Umetrakten. Enligt polisen stals minst fyra GPS-system där under förra veckan.

Annons

– Vi misstänker att stölderna utförs av en gruppering av inresta personer från andra länder som möjligen rör sig söderut längs kusten mot Västernorrland. Vi befarar att fler stölder kan komma att ske, säger Kristoffer Morén, regional brottssamordnare vid polisen, på deras hemsida.

De uppmanar därför till extra vaksamhet och ber återigen om allmänhetens stöd. Polisen vill komma i kontakt med alla som har tips eller iakttagelser som kan hjälpa dem att klara upp brotten.

Annons

– Den som vet något eller har sett något som kan kopplas till stölderna uppmanas att ringa 114 14 och vid pågående brott är det 112 som gäller, berättar Kristoffer Morén.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons