Annons
Sponsrad artikel
Tidigare i år flyttade Bjurfors in i nya fräscha lokaler mitt i stan, där Gina Tricot tidigare höll till. “Kom gärna in för att prata bostäder och dricka en kopp kaffe”, hälsar kontorets anställda.

Bra start för Bjurfors mäklare i Skellefteå • Har vuxit och tagit stora andelar av marknaden på kort tid: ”Jobbar hårt”

ANNONS I september 2021 öppnade Bjurfors fastighetsförmedling sitt kontor i Skellefteå. Bara ett år senare är de bland de största i stan. “Vi såg en lucka att täcka i marknaden”, säger Stefan Lönnefjord.

För många i Skellefteå för ordet Bjurfors tankarna till den by som ligger två mil väster om stan. Men Bjurfors var även efternamnet på Göteborgaren Ragnar som startade en fastighetsförmedling med samma namn 1965.

Att mäklarfirman, som idag är Sveriges fjärde största, delar namn med en ort är dock inget som har ställt till problem.

– Vi tänkte på det innan, men nej, det har som mest lockat fram ett gott skratt, berättar Alexander Simonsson som tillsammans med Agnes Pettersson, Sofie Jonasson och Stefan Lönnefjord öppnade kontoret förra hösten.

Så som marknaden såg ut så var det ett perfekt läge.

De fyra jobbade med varandra tidigare, men såg chansen att skapa något nytt.

– Det var spännande och nervöst, men även ett naturligt steg i karriären. Så som marknaden såg ut så var det ett perfekt läge, säger Agnes.

Ida Nilsen och Aleksandar Sorgic är de senaste tillskotten till Bjurfors i Skellefteå.

Stefan Lönnefjord, som tidigare varit franchisetagare på en annan byrå, hade egentligen tänkt trappa ner – men lockades av de tre andras ambitioner.

– Vi såg en lucka att täcka i marknaden där vi ville ta ett steg upp för att utveckla mäklartjänsten. Tajmingen var dessutom helt rätt, säger han.

Mycket som kändes rätt

Att kedjan Bjurfors skulle vilja satsa i Skellefteå var dock inte lika självklart. Historiskt har de varit storstadsmäklare som främst verkat i Stockholm, Göteborg och Malmö – men som på senare tid även tittat på något mindre städer.

– Vi träffade deras vd Fredrik Kullman och det blev kärlek vid första ögonkastet, säger Sofie Jonasson och ler.

Fredrik hade följt utvecklingen som sker i Skellefteå, och lockades även av att det var fyra duktiga mäklare i olika åldrar som ville starta det här tillsammans.

– Det var helt enkelt mycket som kändes helt rätt från båda håll, säger Sofie.

Premium behöver inte betyda dyrt, men däremot ska allt vi gör kännas premium.

Från mäklarkvartettens sida föll valet på Bjurfors för att det är ett premiumvarumärke.

– Premium behöver inte betyda dyrt, men däremot ska allt vi gör kännas premium. Från fotografering, arbetssätt och kundkontakt till kontraktsskrivning och överlämning. Det ska vara förstklassigt bemötande rakt igenom oavsett om du säljer en bostad för 800 000 eller för 8 miljoner, säger Stefan.

Tagit större plats

Sedan starten för drygt ett år sedan har Bjurfors tagit allt större plats i Skellefteå. De har flyttat in i centrala lokaler vid Espresso House och anställt säljkoordinatorn Ida Nilsen och mäklaren Aleksandar Sorgic – men framför allt har de gjort ett bra jobb på marknaden och tagit stora marknadsandelar.

Sett till antalet försäljningar på Hemnet de senaste tolv månaderna är de den femte största mäklarfirman i Skellefteå kommun. Sett över senaste halvåret är de fjärde störst – och sett över de senaste 90 dagarna är de tredje störst, med en marknadsandel på 14,7 procent.

– Vi fick en riktig rivstart förra hösten, och sedan har det bara gått bättre och bättre då fler och fler upptäcker oss, säger Alexander Simonsson.

Hela gänget på Bjurfors Skellefteå: Ida Nilsen, säljkoordinator, Agnes Pettersson, franchisetagare, Paulina Larsson, stylist, Aleksandar Sorgic, fastighetsmäklare, Stefan Lönnefjord, franchisetagare, Alexander Simonsson, franchisetagare, och Sofie Jonasson, franchisetagare.

Att marknaden svalnat sedan förra året är ingenting som oroar.

– Varje objekt kräver nu mer tid och en genomtänkt strategi jämfört med tidigare, men det betyder också att det är nu som vår kompetens behövs som mest. Vi finns här för att informera och hjälpa både säljare och köpare till bra affärer, säger Sofie Jonasson.

Planen framåt är dessutom långsiktig, och anpassad för att fungera på alla marknader.

– Vi har erfarenhet från både goda och tuffare marknader. Om du har frågor kring bostäder är det bara att höra av sig, säger Agnes Pettersson.

Så får du mer pengar i plånboken

Om du bott i din bostad i mer än fem år så kan du göra en ny värdering – och på så sätt, med stor sannolikhet, minska din belåningsgrad. Kommer du under 70 respektive 50 procent så behöver du inte amortera lika mycket som idag. Välkommen in till oss så hjälper vi dig med värderingen!

Bjurfors Skellefteå

Nygatan 49 A, Skellefteå
skelleftea@bjurfors.se
0910-12688

Läs mer och se alla våra objekt på bjurfors.se/skelleftea

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Bjurfors i Skellefteå.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons