Annons
Stephan Stenmark och Maria Marklund. Foto: Klas Sjöberg / Jan Alfredsson

Stephan Stenmark går vidare • Hon tar över som ny smittskyddsläkare

NYHETER Maria Marklund blir ny smittskyddsläkare i Region Västerbotten. Hon efterträder Stephan Stenmark, som fått ett nytt jobb på Folkhälsomyndigheten.

Annons

Maria Marklund har tidigare jobbat som medicinsk chef och hygienöverläkare i Region Västerbotten. Hon tillträder sin nya tjänst redan i dag.

– Vi välkomnar Maria på denna viktiga tjänst. Hon är en erfaren läkare med relevant bakgrund och har jobbat nära dessa frågor under många år, säger regionstyrelsens ordförande Peter Olofsson (S) i ett pressmeddelande.

Annons

– Vi vill också tacka Stephan Stenmark för bra år som regionens smittskyddsläkare och hälsar honom varmt lycka till, berättar han.

Under pandemin har Stephan Stenmark blivit ett välbekant ansikte för västerbottningarna. Han går nu vidare till en tjänst hos Folkhälsomyndigheten. Maria Marklund lämnar sin gamla arbetsgrupp med lite vemod men ser fram emot en ny utmaning.

Annons

– Smittskyddsfrågor har intresserat och engagerat mig i hela mitt yrkesliv. Jag är väldigt glad men samtidigt ödmjuk inför uppgiften som smittskyddsläkare, säger hon och fortsätter.

– Jag har arbetat nära smittskyddet i min roll som medicinsk chef på vårdhygien, inte minst nu under pandemin och jag känner dem väl. Det är en väldigt kompetent enhet och arbetsgrupp, som jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons