Annons
Ronny Lestander, vaccinsamordnare i Region Västerbotten. Foto: Klas Sjöberg / Pexels

Ny påfyllnadsdos görs möjlig även för yngre vuxna från och med idag

NYHETER Med start på måndagen kan alla över 18 år boka tid för ytterligare en påfyllnadsdos mot covid-19.

Annons

För två veckor sedan öppnade Region Västerbotten bokningen för alla som är 65 år eller äldre. Från och med nu kan nästa stora grupp, alla som är 18 år eller äldre, också boka tid för en påfyllnadsdos.

– Rekommendationen till de flesta som är 18 till 64 år är fortfarande att vaccinera sig med tre doser, men det är möjligt att få en ytterligare dos om man vill, berättar vaccinsamordnare Ronny Lestander i ett pressmeddelande.

– Man kanske lever nära någon som riskerar att bli allvarligt sjuk i covid-19, eller har någon annan anledning till att man vill ha en till dos, fortsätter han.

Annons

För att få sprutan måste minst fyra månader ha passerat sedan din senaste dos. Du kan boka en tid genom att logga in 1177.se eller genom att ringa din hälsocentral. På vissa orter erbjuds även drop in.

– Yngre vuxna som vaccinerats med tre doser har låg risk för allvarlig sjukdom, men risken ökar med stigande ålder och underliggande sjukdomar och tillstånd. Därför erbjuder vi en till påfyllnadsdos till alla vuxna som vill ta vaccinet, säger Therese Thunberg, biträdande smittskyddsläkare.

Region Västerbotten har mer information om drop in och lediga tider här.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons