Annons
Ronny Lestander, vaccinsamordnare i Region Västerbotten. Foto: Klas Sjöberg

Ny påfyllnadsdos mot covid-19: Nu öppnar bokningen för nästa grupp

NYHETER Nu kan alla som är 65 år eller äldre börja boka tid för ny påfyllnadsdos mot covid-19.

Annons

Sedan den 18 augusti har bokningen varit öppen för personer som är 75 år eller äldre, personer på särskilda boenden för äldre, personer med hemsjukvård eller hemtjänst samt andra riskgrupper. Nu börjar Region Västerbotten också erbjuda påfyllnadsdosen till alla som är 65 år eller äldre.

– Det känns bra att kunna släppa på en till grupp så pass snabbt. Från och med fredag den 2 september är de båda centrala vaccinationsmottagningarna igång igen, och då har vi hög kapacitet att vaccinera. Så passa på att boka en tid på en gång, säger vaccinsamordnare Ronny Lestander i ett pressmeddelande.

Annons

Personer som är 65 år eller äldre tillhör dem som riskerar att bli allvarligt sjuka i covid-19, och rekommenderas därför en påfyllnadsdos under hösten. Rekommendationen omfattar även de som nyligen haft covid-19.

– Nu när skolorna börjat och många är tillbaka på jobbet förväntar vi oss att smittspridningen kommer att öka. Att fortsätta vaccinera dig är det bästa du kan göra för att skydda dig mot svår sjukdom i covid-19, säger smittskyddsläkare Stephan Stenmark.

Annons

Tid för vaccination kan antingen bokas via 1177.se, eller genom att ringa till valfri hälsocentral. På vissa orter erbjuds även drop-in. Region Västerbotten har information om drop-in och bokningsbara tider här.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons