Annons
Sara Stengård, vd för Exploratoriet på Nordanå i Skellefteå. Arkivbild: Tinika Häggström

Laddar för Forskarfredag: Invånare hälsas välkomna till Exploratoriet

NYHETER I veckan anordnas Forskarfredag 2022 på Exploratoriet, med aktiviteter för både skolklasser och allmänhet. Temat är “En bättre och friskare värld” och besökare kommer att kunna träffa forskarna i Skellefteå som strävar mot just det.

Annons

Forskarfredag är en nationell vetenskapsfestival med ett stort antal aktiviteter runt om i landet. Under veckan ska flera av Skellefteås högstadieklasser besöka Exploratoriet för utställningen Matvalet, om hållbar matproduktion och konsumtion, med ett extra fokus på beredskap.

I veckan anordnas det också aktiviteter inom forskning på Campus, dit tvåorna på gymnasiet bjuds in för en fullspäckad fredagsförmiddag.

Annons

Senare på fredagen, mellan klockan 16.00 och 20.00, hälsas allmänheten välkommen till Exploratoriet. Årets tema “En bättre och friskare värld” lyfter kopplingen mellan naturens och människans hälsa, och besökare kommer att kunna träffa forskarna i Skellefteå som forskar inom digital stadsutveckling, elektroniksystem, omvårdnad, pedagogik och trä, med mera.

– Forskarfredag vill visa att alla kan ta del av vetenskap och forskning – och i år går det äntligen att vara på plats igen! Kom, experimentera och prata direkt med forskarna för att förstå hur forskning går till, hälsar Sara Stengård, vd på Exploratoriet, i ett pressutskick.

Annons

– Vi vill visa att forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb, fortsätter hon.

Alla aktiviteter kommer att vara gratis att delta i.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons