Annons
Daniel Pettersson. Foto: Jörn Experience Hotel / Magnus Lindkvist

Ännu en satsning på orten – snart debut för nya utomhusfestivalen • Är helt slutsåld: ”En häftig känsla”

NÖJE Den första upplagan av Open Fire Festival går snart av stapeln i Jörn – med livemusik, underhållning och mat. Redan nu ska biljetterna vara helt slut.

Annons

Det är den senaste i raden av nysatsningar i Jörn. Open Fire Festival är tänkt bli ett återkommande evenemang på orten. Den skulle ha anordnats redan i mars, men flyttades framåt likt mycket annat. Nu är det 1 oktober som gäller och arrangörerna räknar med cirka 1 500 besökare.

– Det är en häftig känsla. Vi är drygt 700 personer som bor i Jörn, så det är ett enormt evenemang på orten, säger en glad Daniel Pettersson, vd på Jörn Experience Hotel.

En avsides utomhusfestival

Festivalen anordnas utomhus på gården till det nybyggda hotellet, som arrangerar det hela tillsammans med Kulturrådet och Northevent. Den lite avsides placeringen är ingen slump, då de vill påminna om att det händer roliga saker även utanför stan.

Annons

– Vi kan både sätta Jörn på kartan och skapa ett utbud för oss som bor och lever här, säger Daniel.

Dolly Style, Chris Kläfford och Markoolio är klara för scenen och får sällskap av bland andra Joel Nunez. Det vankas också underhållning och mat. Evenemanget drar igång klockan 12.00 och har fri entré, men det krävs biljett och bokningen är förenad med en serviceavgift på 30 kronor.

– Vi måste ta biljett för att ha kontroll på hur många som släpps in, förklarar Daniel.

De har ett vip-tält för kompishäng senare på kvällen och där krävs entré, men de platserna är slutsålda sedan länge. Enligt Northevent ska nu också biljetterna till huvudeventet vara helt slut.

Annons

Satsar brett och långsiktigt

Det är inte bara festivalen och hotellet som är nytt i Jörn. De senaste åren har det bland annat gjorts stora satsningar på turism, och det tidigare Jörnköket har omvandlats till att innehålla bowlingbanor, restaurang och pub. Nya företag har etablerat sig på orten och fler söker sig hit.

– Det satsas otroligt brett, på alla de här grejerna som ska lägga grunden för tillväxt i Jörn. Som kan skapa arbetstillfällen, leda till att bostäder renoveras och så vidare. Det är det vi hoppas på och kämpar för, säger Daniel Pettersson.

Artikeln är en del av Megafonen 22/9 – 2022. Läs hela tidningen här »

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons