Annons
Foto: Arkivbild

Misstänkta mordförsöket: Pojke misstänks för överfallet på Morö Backe – ung flicka svårt skadad

NYHETER En person hittades svårt skadad på Morö Backe på torsdagskvällen. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Annons

Polisen i Skellefteå fick in ett larm strax före 18-tiden på torsdagskvällen om att en svårt skadad person hittats på Morö Backe.

En förundersökning om försök till mord har nu inletts.

– Polisen har spärrat av platsen i väntan på teknisk undersökning samt inhämtar vittnesuppgifter, skriver polisens kommunikatör Ann-Christin Johnsen.

Om du har gjort iakttagelser som kan sättas i samband med händelsen ombeds du kontakta polisen via telefonnummer 114 14.

Uppdatering, fredag 08.19:

Kriminaltekniker gjorde en brottsplatsundersökning under kvällen. Polisen hade även en hund på plats. Nu på fredagen fortsätter utredningsarbetet med full kraft.

– Initiala utredningsåtgärder pågår fortfarande, bland annat med förhör och en fortsatt undersökning av brottsplatsen, skriver polisens kommunikatör Åsa Mjörndal.

Ärendet leds av polisens avdelning för grova brott. De vädjar fortsatt om allmänhetens hjälp, alla som gjort iakttagelser ombeds ringa 114 14 och berätta.

Uppdatering, fredag 12.29:

Den skadade är ett barn. En flicka under 15 år, enligt polisen.

– En pojke under 15 år kan misstänkas för brottet, uppger Åsa Mjörndal.

Ett juridiskt biträde har tilldelats den misstänkte pojken. Polisens arbete fortsätter nu med förhör, dörrknackning och teknisk undersökning.

Uppdatering, måndag 08.58:

Under helgen har polisen arbetat intensivt med utredningsåtgärder, och på lördagen meddelade de att en person under 15 år har identifierats som misstänkt i ärendet.

– Förhör med personen har hållits under dagen (lördag) och vissa medgivanden kring händelseförloppet har gjorts. Utredningsläget i ärendet är, i detta tidiga skede, att bedöma som gott, skriver polisens presstalesperson Maria Linné.

Polisen efterfrågar även iakttagelser från området kring en lekpark på Morö Backe, strax söder om Morö Backe-skolan, i första hand mellan 15.30 och 17.30 torsdag den 7 juli. Iakttagelser från området i övrigt, även innan eller efter de angivna tiderna, kan också vara av intresse, skriver de.

Den som har eventuella upplysningar uppmanas kontakta polisen via 114 14.

Magnus Lindkvist
Jonas Nilsson
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons