Annons
Hilmer och Melker Jansson ser fram mot mycket bad i sommar. Foto: Jonatan Stålhös

ENKÄT: Vandring i alperna och bad i Hemvattnet – det ser Skellefteborna fram mot i sommar

ENKÄT Vad ser du fram emot i sommar? Megafonen gav sig ut på stan för att höra med några Skelleftebor om vad sommaren 2022 ska innehålla.

Annons
Lars Johansson.

– Jag tar dagliga promenader i stan så jag har sett fram mot det här fina vädret. Jag går minst fem kilometer varje dag, och det är ju tack vare den här rollatorn som jag tar mig fram. Sommartid brukar jag gå kanalgatan bort mot Nordanå och köpa en kaffe i det lilla caféet där, det är dagens höjdpunkt, säger Lars.

Mahdi Khavari.

– Jag kommer att jobba mycket i sommar, både med underhåll på Northvolt och som vårdbiträde på Brogården. Mina kollegor undrar ibland hur jag orkar men det är genom träning och att jag gör vad jag kan för att må bra. Sommaren är en bra tid för just det – fokusera på det som får en att må bra. Som nu, att bara sitta här i solen för mig själv en stund. Det är det bästa, säger Mahdi.

Annons
Tyra, Jonas och My Vikström.

– Jag längtar efter att bada. Vi brukar bada i Hemvattnet. Där brukar det vara varmt i vattnet, ibland kallt också, säger Tyra.

– Jag ska fiska! Brukar meta och få abborrar, säger My.

– Det är väl samma för mig. Bad och fiske. Fast för min del blir det väl mer flugfiske, säger Jonas.

Lovisa Almström och Linda Nilzon.

– Vi längtar efter att åka iväg och vandra i alperna i Österrike. Det blir första gången som jag är där. Jag kommer att vara mammaledig så vi ska också se till att sola och bada mycket, säger Lovisa.

– Jag längtar framför allt efter att umgås med människor! Allt har varit så stilla så länge nu. Vi har också en resa till Leksands sommarland, men det är det enda planerade, säger Linda.

Annons
Hilmer och Melker Jansson.

– Jag längtar efter att bada. Vi brukar sätta upp en pool i stugan där vi badar nästan varje dag. I alla fall när det är somrigt, säger Hilmer.

– Jag vill vara här och leka i vattenfontänerna. Det är min favoritlekplats, säger Melker innan han springer iväg mot det sprutande vattnet.

Nina Larsson-Åström.

Sol! Jag ser fram mot mindre corona, mer folk och socialt liv. Det har varit lite instängt de senaste åren. Av lokala evenemang ska jag nog gå på Trästock – och sommarteatern. Det har blivit något av en tradition de senaste åren där jag gått med några vänner på föreställningarna i Medleforsparken, säger Nina.

Artikeln är en del av Megafonen 22/6 – 2022. Läs hela tidningen här »

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons