Annons
Foto: Arkivbild

Misstänkta mordförsöket: Tidigare anhållne pojken släppt från förvar

NYHETER I veckan utsattes en 12-årig pojke för ett misstänkt mordförsök. Den äldre pojke som suttit anhållen i Skellefteå har släppts i dag, men misstankarna mot honom kvarstår.

Annons

Brottet ska ha skett inomhus i Skellefteå. Polisen fick nys om händelsen i tisdags, när den 12-årige pojken sökte vård för sina skador. Ett tillhygge ska ha använts och polisen misstänker att han tillfogats skador med en kniv.

En 16-årig pojke har suttit anhållen sedan dess, misstänkt för försök till mord. Nu på fredagen meddelar Åklagarmyndigheten att den pojken har släppts.

– Brottsmisstanken försök till mord kvarstår. Risken för att den misstänkte på fri fot påverkar utredningen negativt bedöms som liten. Jag har även tagit hänsyn till den misstänktes ålder och att det utifrån åldern krävs synnerliga skäl för häktning, förklarar kammaråklagare Andreas Nyberg i utskicket.

Socialtjänsten är inkopplad och har startat en egen utredning. I veckan har polisen bland annat också hållit fler förhör. De fortsätter att samla information, både genom vittnesförhör och inhämtande av rättsintyg.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons