Annons
När Midnattssolsloppet arrangerades 2019 kom närmare 17 000 besökare. Foto: Pressbild

Laddar för folkfest vid Midnattssolsloppet: “Har sett fram mot den här stunden”

SPORT Förra gången Midnattssolsloppet arrangerades i Fällfors kom omkring 17 000 besökare. Sen kom pandemin. “Nu ser vi fram emot att välkomna publiken igen“, säger Jessica Karlsson, marknadsansvarig vid Drivecenter arena.

Annons

2019 invigdes Drivecenter arena under storartade former. När Midnattssolsloppet arrangerades den sommaren hoppades man på 12 000 besökare, men fick 17 000.

– Sedan dess har vi arrangerat lopp ändå, fast utan publik. Det blir ju inte riktigt samma sak, säger Jessica Karlsson.

– Alla vi som jobbar här har sett fram mot den här stunden när vi kan ta emot publik igen.

Annons

Inte mindre än fem olika racingklasser tävlar under helgen 17-18 juni när Midnattssolsloppet äger rum. Bland annat STCC – där lokala föraren Robert Dahlgren vann SM-guld ifjol – GT4, Porsche sprint challenge och så klart Porsche carrera cup.

Jessica Karlsson, marknadsansvarig vid Drivecenter arena. Foto: Jonas Westling/pressbild

– Det är ett spännande startfält med både nya och rutinerade förare, bilar och team. Det är elitracing på absolut högsta nivån som kommer att vara här och tävla, säger Jessica Karlsson.

Tester, kvallopp och racen avlöser varandra under de två dagarna. Även utanför tävlingsbanan kommer det att vara gott om aktiviteter för besökarna.

Annons

– Vi kommer bland annat att ha öltält, coverband, flyguppvisning och bilutställning. För barnen så har vi allt från trampbilar till grävmaskiner. Vi håller just nu på att färdigställa en lekpark som garanterat kommer att uppskattas av både stora och små, säger Jessica och fortsätter:

– Har man inte upplevt motorsport är det här ett bra tillfälle att åka upp, för det finns så mycket mer än själva sporten.

Hon lyfter fram tävlingsklass som kan vara särskilt kul för publiken – Legends cup. En klass som Jessica Karlsson menar är på frammarsch i norra Sverige.

– Här finns ett antal hemmaförare som ska bli spännande att följa. Legends är Sveriges största racingklass och det är fräna bilar som påminner om amerikanska 30- och 40-talsbilar. Det brukar vara väldigt publikinfriande och det är lätt att förstå varför klassen blivit populär.

Artikeln är en del av Megafonen 9/6 – 2022. Läs hela tidningen här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons