Annons
Foto: Diös

Efter stor personalökning: Företag i Skellefteå flyttar och expanderar

NÄRINGSLIV Sweco expanderar i Skellefteå. Företaget planerar en flytt till Stadsbibliotekets tidigare ytor, där en ny lokal håller på att utvecklas.

Annons

I dag håller arkitektur- och teknikkonsulten Sweco till på gatan bakom Stadsbibliotekets tidigare lokaler. Det går bra för dem och nu behöver kontoret växa. Antalet konsulter har gått från 28 till 40 sedan i höstas, tack vare nya uppdrag för regionens industrier inom grön omställning.

– Vi växer snabbt och har stort rekryteringsbehov till olika roller inom bygg och industri i Skellefteå. Nu ser vi fram emot att flytta in i moderna lokaler som återspeglar Swecos värderingar kring miljö och återbruk med utrymme för fortsatt tillväxt, säger David Hübinette, gruppchef på Sweco i Skellefteå, i ett pressutskick.

Annons

De har tecknat ett grönt hyresavtal med fastighetsägaren Diös. Det innebär åtaganden kring miljöhänsyn och hållbarhet. Den nya, 450 kvadratmeter stora lokalen ska också utvecklas med hållbarhet i åtanke, enligt Diös kommer återbrukat material att användas så långt det går.

– Vi är väldigt glada över att få utveckla dessa lokaler med en fantastisk potential åt Sweco till ett modernt och hållbart kontor att trivas i, hälsar Maria Fjellström, affärschef på Diös i Skellefteå.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons