Annons
Daniel Adams-Ray. Foto: Dennis Wernersson

Klart: Ny stor artist till Skellefteå – ”En av Sveriges mest uppskattade”

MUSIK En av musiksveriges stora profiler är klar för Skellefteå. Daniel Adams-Ray kommer till Sara kulturhus i höst.

Annons

Han har varit en viktig gestalt i formandet av den moderna, svenska hiphopscenen. Daniel Adams-Ray fick alla att vända blickarna mot Snook under 00-talet. Ett decennium senare hade soundet förändrats och som soloartist kom han istället att forma hur svensk pop låter.

Daniel Adams-Ray har radat upp dunderhits som “Gubben i lådan”, “Dum av dig” och “Förlåt att jag aldrig sagt förlåt”. Han släppte sitt tredje album 2021 och i vintras gjorde han ett hyllat medverkande i TV4:s “Så mycket bättre”. Nu är Daniel Adams-Ray klar för Skellefteå, för andra gången.

Annons

– Sommaren 2018 gjorde Daniel Adams-Ray succé med sin spelning på Skellefteälven framför 10 000 i publiken. Nu erbjuder Sara kulturhus alla besökare ännu en chans till att återigen få uppleva en av Sveriges mest uppskattade artister, säger programchef Sofia Andersson Lundberg i ett pressmeddelande.

Han kommer att inta scenen på lördagen den 10 september. Enligt kulturhuset blir detta den enda norrländska spelningen som Daniel Adams-Ray gör i höst.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons