Annons
Joel Nunez och några ur samarbetsgruppen bakom Örjanskalaset: Evelina Hermansson och Björn Lindberg vid Svenska kyrkan, Camilla Muhren vid biblioteket, Ulf Marklund vid Railcare, Carina Backman vid badhuset, Virginia Pettersson vid fritidsgården Kåken, Thomas "Linge" Lindgren vid Kustnära Utveckling och Leif Pettersson vid Rönnskär Railcare IF. Foto: Oscar Nilsson / Ronny Berglund

Uppskjuten invigningsfest blir av – flera dagar med musik, aktiviteter och skoj anordnas i Skelleftehamn

NYHETER Snart anordnas en retroaktiv invigningsfest av den renoverade Örjanshallen och ombyggda Badhusparken i Skelleftehamn. Det blir ett tredagarskalas med aktiviteter, marknad och underhållning.

Annons

De första invigningsplanerna grusades av pandemin, men nu ska evenemanget bli av. “Örjanskalaset” anordnas den 27-29 maj och ska innehålla en rad olika aktiviteter. Det vankas bland annat marknadsstånd, kalastält med servering och underhållning, ponnyridning, barnteater och gospelworkshop.

Joel Nunez är klar att framträda. Likaså Saga Eserstam och Hans Ericson, som kommer med programmet All You Need Is Beatles, och Skelleftehamns egen sångare Tuttan Renholm. Besökare ska även få möta racingstjärnan Robert Dahlgren och många fler.

Annons

– Evenemanget Örjanskalaset är ett mycket bra exempel på hur vår förening kan bidra genom att tillsammans med andra aktörer skapa evenemang som är till glädje för ortsborna, säger Mona Stenberg, ordförande i arrangörsföreningen Kustnära Utveckling, i ett pressmeddelande.

De arrangerar Örjanskalaset i samarbete med Skellefteå kommun, näringslivet i Skelleftehamn, Svenska kyrkan och andra lokala föreningar. Bland annat är Rönnskär Railcare IF och Railcare med och bidrar.

Annons

– Vi vill bidra på ett positivt sätt i samhället och Örjanskalaset är ett evenemang som passar oss bra där både föreningar och andra delar av vårt näringsliv tillsammans bidrar till att öka trivseln för de som bor i Skelleftehamn, berättar Ulf Marklund, vice vd på Railcare.

Programmet ska också innehålla en punkt med samhällsinformation, där samtalet leds av Skellefteå kommuns näringslivschef Anja Palm. Medverkar gör både representanter från kommunen och aktörer inom den samhällsomvandling som Skelleftehamn står inför.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons