Annons

Inget bad på Eddahallen i sommar: Bassängerna stängs flera månader

NYHETER Underhåll och svårigheter att hitta sommarpersonal gör att Eddahallens bassänger stängs i flera månader. Även kaféet stängs, meddelar Skellefteå kommun på onsdagen.

Annons

Samtliga bassänger kommer att hållas stängda mellan den 23 maj och 5 september. De kommer att underhållas fram till den 19 juni och sedan förbli stängda. Enligt Skellefteå kommun behövs nämligen personalen utomhus i sommar, för att Vitbergsbadet ska kunna hålla öppet.

– I likhet med många andra branscher märks den blomstrande arbetsmarknaden även för kultur- och fritidsförvaltningen, som har haft svårt att hitta tillräckligt med personal för verksamheterna. Det innebär att Eddahallen förblir stängd under sommaren, säger Berith Markstedt, avdelningschef på fritidskontoret, i ett pressmeddelande.

Gymmet i Eddahallen ska hålla öppet under hela perioden, men kaféet kommer också att hålla stängt.

Annons

För dig med badkort

Köpta månadskort till badet i Eddahallen ska förlängas automatiskt, för att kompensera för tiden som anläggningen håller stängt, och när bassängerna öppnar ska kortet fungera som vanligt igen. Badkortet ska också gå att använda på andra kommunala badhus.

– Under tiden som bassängerna på Eddahallen är stängda hänvisar vi badsugna gäster till något av våra andra kommunala badhus runtom i kommunen, säger Niklas Furberg, verksamhetsutvecklare på fritidskontoret, i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons