Annons

14-åriga Elinas annorlunda praktik i Skellefteå – fick dekorationsmåla duvor i trapphus: ”Har varit roligt”

NYHETER Intresset för att måla kom väl till pass för 14-åriga Elina Lohman, som fått dekorera trapphus under sin prao-vecka i Skellefteå.

Annons

Elina Lohman går åttan på Norrhammarskolan och tycker om att måla. Gärna fåglar och gärna med akvarell. Hon har det i blodet, pappa Mikael är dekorationsmålare till yrket och det var genom honom som Elina fick chansen att dekorera två trapphus förra veckan.

– Det var ett uppdrag som kom väldigt lägligt. Jag är ingen höjdare på att måla just fåglar, men Elina målar fåglar hemma och skulle just ut på praktik, berättar han.

I dag pryder duvor varje våningsplan. Valet av fåglar är ingen slump, lägenhetshuset ligger i kvarteret Ringduvan och arkitekten efterfrågade just duvor: sittande på markplan, lättande på mellanplan och i flygning längst upp.

Annons

– Jag tänkte att det skulle vara en perfekt praktikplats. Jag lade fram det för arkitekten som också tyckte att det lät fantastiskt, säger Mikael.

Elina har också trivts med sitt konstnärsuppdrag. Nu har hon fått jobba med akrylfärg för första gången. Det har blivit tidigare morgnar än vad Elina är van, och när solen legat på har det blivit väldigt varmt i trapphusen, men sammantaget har hon haft kul.

– Det har också varit lite jobbigt att stå upp hela tiden, men det har varit roligt, säger hon.

Annons

Har du fått någon respons från de inneboende?

– Ja, de tycker att mina målningar är fina, berättar Elina.

Längs turen uppför ena trappan sticker en granne också ut huvudet och lovordar den unga talangen. Elina är inte säker på om hon ska följa i pappas konstnärsspår när hon blir äldre.

– Men jag tror att jag kommer att gå bild på gymnasiet. Eller teknik. Jag vet inte riktigt, säger hon med ett skratt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons