Annons
Marie Larsson, vd på Skellefteå buss. Foto: Patrick Degerman / Daniel Eriksson

Vill förbättra kollektivtrafiken: Nu sökes personer som vill ge bussen en chans – bjuder på månadskort

NYHETER Skellefteå kommun, Skellefteå buss och Region Västerbotten söker uppemot 200 personer som vill testa resa med buss under en månad, för att sedan dela med sig av intrycken.

Annons

I takt med att Skellefteå kommun växer kommer kollektivtrafiken att spela en viktigare roll. Därför söker Skellefteå buss, kommunen och regionen frivilliga som vill prova resa kollektivt under en tid. Intrycken ska ligga till grund för att om möjligt förbättra upplevelsen.

– Vi har en välutbyggd kollektivtrafik idag, men vi vill inte behöva gissa vad invånarna saknar och önskar inför framtiden, säger Marie Larsson, vd på Skellefteå buss, i ett pressmeddelande.

– Vi vill att de ska vara delaktiga för att vi ska kunna möta behoven på rätt sätt, både idag och imorgon. Kollektivtrafiken ska vara ett relevant alternativ så att man klarar av att låta bilen stå, förklarar hon.

Annons

Med den höga trafikbelastning som väntas framöver ses kollektivtrafiken som en nyckel till att förbättra framkomligheten och miljön.

– När konkurrensen om utrymmet blir större kommer det att leda till ökade utsläpp och köer om inte fler väljer att ta sig till och från jobb och aktiviteter med kollektivtrafiken. Tillsammans kan vi agera i vardagen och välja det kollektiva framför det individuella, buss eller cykel framför bil, och göra stor skillnad, säger Marie Larsson.

Här kan du anmäla intresse. Som testresenärer tilldelas du ett månadskort att nyttja i Skellefteå kommun under testperioden, och efteråt får du besvara en enkät. Några kommer även att få föra resedagbok och bli intervjuade om sina upplevelser.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons