Annons
Ronny Pettersson dagen innan avresan till Spanien.

Ronny säljer hotellet i Skellefteå – berättar om köparen och beslutet att gå vidare: ”Det känns tryggt”

NYHETER Efter över 30 år vid rodret tar Ronny Pettersson farväl av hotellet och kollegorna på söder. Han säljer Aurum Hotel till Cibola Holding AB och tar en enkelbiljett till Spanien för att slappna av.

Annons

Den nu 62-årige entreprenören och hotellägaren Ronny Pettersson gör sig redo att gå vidare. Över 30 år har gått sedan han tog över hotellet, som blivit ett andra hem. Det känns både konstigt och lite vemodigt, berättar han över kaffekoppen.

– Men jag tänkte, jag fyller ju 63 och man vet aldrig vad som händer i livet.

Den 15 mars blir Cibola Holding ny ägare av Aurum Hotel. Det är ett hotellfastighetsbolag med flera andra, stora anläggningar i Sverige, och affären avser både fastigheten och hotellets drift, vilket Ronny är glad för.

– Det känns bra att sälja till en hotellgrupp som satsar på spa och konferens, det här lull-lullet som vi på Aurum också tycker om. Det känns tryggt med Cibola, de har också muskler och en ledning som är välkänd i branschen.

Annons

Med allting som händer i expansiva Skellefteå är Ronny övertygad om att det kommer fortsätta gå bra för hotellet, även utan hans hjälp.

Mer tid för annat

Nu väntar en enkelresa till huset i spanska Marbella. På sin telefon visar Ronny bilder på en idyllisk, spansk villa med stora fönsterdörrar mot en stenlagd terrass, pool och havet skymtande bakom palmerna i bakgrunden. Nu gäller det först att slappna av ett tag.

Har du hunnit fundera på fler saker du vill göra?

– Vi har en son i Stockholm som vi tänker hälsa på mer. Man tror ju också att man ska få mer tid för stugan på Orrholmen nu, för sådant man lagt åt sidan.

Annons

Även annan affär

Parallellt med hotellförsäljningen så avyttrar han flera fastigheter i Skellefteå, som säljs till NP3 Fastigheter. Affären gäller främst fastigheter i kvarteret vid Ahlsell. Ronny behåller sin halva av Maskinhuset i Skelleftehamn, och sin lilla del av Bryggargatan-fastigheten i centrala stan.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons