Annons
Foto: Region Västerbotten

Nus upp i stabsläge – nu efterlyser även regionen frivilliga till vården i Skellefteå, Umeå och Lycksele

NYHETER Läget i vården är så ansträngt att nu även Region Västerbotten efterlyser personer som kan tänka sig jobba extra i Skellefteå, Umeå eller Lycksele.

Annons

På onsdagen har Norrlands universitetssjukhus gått upp i stabsläge, där Skellefteå lasarett befinner sig sedan i januari. Det är den höga sjukfrånvaron och vabbandet som påverkar så gott som alla verksamheter i hälso- och sjukvården. Det finns även många vakanta tjänster.

Som Skellefteå kommun tidigare gjort går därför Region Västerbotten ut med en vädjan till personer som kan tänka sig hoppa in tillfälligt. De söker sjukvårdsutbildad personal till både Skellefteå, Umeå och Lycksele. Mer information om intresseanmälan finns här.

– Det här skedet av pandemin har verkligen varit en utmaning för vården och redan hårt ansatta medarbetare. Vi behöver säkerställa det akuta behovet samtidigt som vi behöver hantera vård som skjutits fram hittills under pandemin, berättar Ulrica Bergström, områdeschef för länssjukvårdsområde två, i ett pressmeddelande.

Annons

All Region Västerbottens personal med vårdutbildning har också uppmanats ställa upp. En vädjan har dessutom gått ut till studenter och tidigare anställda, som kan höra av sig för att bli hjälpande händer.

– Det är fortfarande väldigt viktigt att man stannar hemma när man har symtom, och att vaccinera sig mot covid-19, påpekar Ulrica Bergström.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons