Annons
Foto: Arkivbild

Fortfarande ansträngt – Skellefteå kommun ber fler om hjälp • Gör sig redo att börja ge fjärde dos vaccin

NYHETER Skellefteå kommuns verksamheter har det fortsatt tufft och efterlyser fler vikarier. Samtidigt gör sig kommunen redo att börja vaccinera personer med en fjärde dos mot covid-19.

Annons

I januari gick Skellefteå kommun ut med en vädjan till personer som vill jobba tillfälligt i kommunens verksamheter, och därmed bidra till att upprätthålla samhällsviktiga funktioner.

– Vi har fått många engagerade personer som snabbt gått in i våra verksamheter och hjälpt till där det behövs. Det visar att i Skellefteå finns ett stort engagemang, säger Linda Dehlin, verksamhetschef Vård- och omsorgsboende, i ett pressmeddelande.

Men den ansträngda situationen fortsätter och kommunen ber om mer hjälp. Det behövs bland annat vikarier inom vård och omsorg, personliga assistans, hemtjänst och skola. Mer information om det finns här.

Annons

Börjar med fjärde vaccindos

Samtidigt är Skellefteå kommun i startgroparna för att vaccinera äldre på särskilda boenden med en fjärde dos mot covid-19. Likaså personer med hemtjänst/hemsjukvård som behöver vaccineras i hemmet.

Genomförandet har planerats tillsammans med Region Västerbotten och Sarah Lundberg, verksamhetschef för hälso- och sjukvården i Skellefteå kommun, berättar att de hoppas komma igång redan nästa vecka.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons