Annons
En illustration av hur de nya lokalerna ska se ut. Illustration: Link arkitektur

Contractor bygger nytt åt Epiroc – blir anläggning på 2 500 kvadrat: ”Planer på att växa i Skellefteå”

NÄRINGSLIV Contractor har tecknat avtal om att projektera fram nya, permanenta Skelleftelokaler åt gruvjätten Epiroc. Den nya anläggningen planeras på Hedensbyn och blir cirka 2 500 kvadratmeter stor.

Annons

Bygget planeras nära Epirocs nuvarande lokaler på Hedensbyn. Den nya anläggningen ska bestå av två kontorsvåningar och en verkstad med tio meters takhöjd samt traverser, som anpassas för arbete med stora maskiner.

– Vi är jätteglada över att vi får chansen att skapa en ny anläggning till Epiroc. Det ska bli spännande att följa bolagets utveckling, de har planer på att växa i Skellefteå och är verksamma i en tillväxtbransch, säger Mats Håkansson, projekteringsansvarig på Contractor, i ett pressmeddelande.

Det ska finnas ett fokus på hållbarhet och arbetsmiljö här. Kontoret får en stomme i trä och Contractor tänker även använda effektiv teknik för energiåtervinning. Det blir Link arkitektur som ansvarar för design och arkitektur i projektet.

Annons

Inflyttning planeras preliminärt till sommaren/hösten 2023.

– Vi gör den här satsningen för att möta ökade behov. Det händer oerhört mycket inom både gruvindustrin och infrastrukturområdet just nu, både i Skellefteatrakten och andra delar av norra Sverige. Vi ser en intressant framtid i regionen där vi kommer att ha mycket att göra många år framöver. Därför måste vi anpassa vår verksamhet efter det, säger Mikael Deremo, strategic source manager på Epiroc.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons