Annons
En tidig skiss på hur Anderstorg kan komma att bebyggas. Skiss: vaxer.skelleftea.se

Tävlingen avgjord: Av 29 tävlande – här är bolagen som föreslås bygga de nya bostäderna på Anderstorg

BOSTAD Skellefteå kommun har nu tagit ställning till vilka aktörer som ska bygga de 400 nya bostäderna på Anderstorg. Ärendet går nu vidare till kommunstyrelsen för beslut.

Annons

Vi har tidigare berättat om Skellefteå kommuns markanvisningstävling, där 29 bolag tävlat om möjligheten att ingå i det stora bostadsprojektet på Anderstorg. Detaljplanen för området, som antogs i somras, öppnar för 400 nya bostäder här.

– Anderstorg ska vara ett välkomnande och levande område med hållbarhet och innovation i fokus. Närhet till grönska och en enkel och hållbar vardag samt säkra trafikmiljöer ska ge goda förutsättningar för en bra och trygg livsmiljö, berättar Patrik Larsen, mark- och exploateringschef, i ett pressmeddelande.

– Flera typer av verksamheter och bostäder i samma område ska samtidigt stärka kopplingarna till resten av Anderstorp stadsdel, Anderstorpsgymnasiet, campusområdet och Sörböle stadsdel, förklarar han.

Annons

Av de 29 tävlande har Skellefteå kommun nu utsett tre aktörer som de vill tilldela mark: Nordfeldt Development AB, Klarabo Sverige AB och Magnolia Bostad AB. I urvalet har vision för bostadsområdet, innovativ hållbarhet, upplåtelseform, kostnad för slutkunden, genomförbarhet samt tidplan varit några viktiga faktorer.

Ärendet går nu vidare till kommunstyrelsen för beslut. Bygget på Anderstorg ska senast dra igång under nästa vår.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons