Annons
Foto: Pixabay

Hög smittspridning och frånvaro – kommunala verksamheter har det fortsatt tufft • Prioriteringar görs

NYHETER I januari gick Vård och omsorg samt Stöd och service upp i gult läge. Enligt Skellefteå kommun är situationen fortfarande lika ansträngd, så verksamheterna kommer att fortsätta göra prioriteringar.

Annons

De flesta nationella restriktionerna har tagits bort, men det är fortfarande tufft i Skellefteå kommuns verksamheter som ger vård, omsorg och stöd till äldre och vissa funktionshindrade. Personalfrånvaron och smittspridningen är fortsatt hög.

Därför kvarstår det gula läget, på skalan grönt, gult och rött. Det innebär att grundläggande behov som omvårdnad, mat och medicin prioriteras medan andra insatser får stå tillbaka. Exempelvis kan serviceinsatser som städning och tvätt skjutas fram eller prioriteras bort helt.

Annons

– Vilka insatser som måste ställas in eller förändras har så långt det är möjligt bestämts i dialog med individerna och deras anhöriga, skriver Skellefteå kommun på sin hemsida.

Samtidigt fortsätter även rutinerna för säkra besök att gälla, i enlighet med Vårdhygiens särskilda rekommendationer för att skydda sköra grupper. Situationen utvärderas löpande för att verksamheterna ska kunna återgå till normalläget så snart som möjligt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons