Annons
"Jag hade en väldigt bra upplevelse", säger Peter Åberg. Foto: Gustav Hallén / TV4

Peter från Skellefteå är först ut i säsongspremiären av Talang: ”Jag var faktiskt oförskämt onervös”

NÖJE När säsongspremiären av TV4-programmet Talang visas på fredagskvällen är Peter Åberg, uppvuxen i Bureå, först ut framför juryn.

Annons

38-årige Peter Åberg är uppvuxen i Bureå men bor numera i Järna tillsammans hustrun Saara. Han flyttade ned till Stockholm i början av 2000-talet och utbildade sig inom dans och cirkus. I dag är de båda artister till yrket och gör parakrobatik tillsammans.

Paret har gjort sejourer till Finland och Tyskland innan de, för sex år sedan, flyttade tillbaka till Sverige. De trivs bra i Järna, Peter beskriver det som “Stockholm fast på landet”.

– Vi är ofta på turné, så när vi får vara hemma några dagar är det skönt att inte vara helt omringad av folk, förklarar han.

Annons

Peter har föräldrarna och en syster kvar i Skellefteå. Han brukar resa norrut för att hälsa på under somrarna eller i juletider.

– Jag försöker åka upp minst en gång per år. Skellefteå är ju värsta hemvändarstaden.

Utmanande nummer

På fredagskvällen är det säsongspremiär för TV4-programmet Talang – och Peter är först ut på scenen. Han minns hur det var att kliva upp framför juryn.

– Jag var faktiskt oförskämt onervös, eftersom jag jobbar med det här, men det var väldigt kul. När det spelades in kunde det också vara publik på plats, vilket var jättebra. Jag är alltid bättre som artist när det finns en publik, säger han.

Annons

Peter kan inte avslöja för mycket om framträdandet, eller dess respons, men beskriver det som ett multitasking-nummer där mycket sker på samma gång.

– Det är ett roligt och väldigt utmanande nummer. Så vitt jag vet är det ingen annan som gör något liknande.

Programmet drar igång strax efter klockan åtta på kvällen.

– Jag hade en väldigt bra upplevelse, säger Peter Åberg.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons