Annons
NCC:s visionsbild för hur flerbostadshusen ska se ut. Källa: SCC

NCC förbereder för bygget av 180 nya hyresrätter i Skelleftehamn – fördelat på sex hus: ”Stort behov”

BOSTAD Till hösten siktar NCC på att dra igång bygget av sex nya flerbostadshus i Skelleftehamn, som SBB blir fastighetsägare för.

Annons

Bostäderna planeras i kvarteret Jullen, i Myrängsområdet i norra Skelleftehamn. Här tänker NCC bygga 180 nya hyresrätter, fördelat på sex huskroppar med fyra våningar, där lägenheterna blir mellan 29 och 70 kvadratmeter stora. I anslutning till husen ska det också etableras tillhörande cykelrum, en miljöstation och 176 parkeringsplatser.

− Skellefteå kommun är i stort behov av bostäder för att möta expansionen i norr. Bostäderna i Skelleftehamn kommer att vara en viktig del i Skellefteås utveckling och expansion, säger David Jonsson, projektutvecklare vid NCC, i ett pressmeddelande.

Annons

De gör satsningen i samarbete med fastighetsbolaget SBB, som blir fastighetsägare. Flerbostadshusen ska byggas med fokus på hållbara material- och konstruktionsval. Enligt NCC  kommer de att miljömärkas enligt Svanen och få låg energianvändning.

Bygglov är beviljat och arbetet inleds med planering och markarbete. Byggstart ska ske till hösten 2022 och inflyttning i det första huset bedöms vara möjlig från 2024.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons