Annons
Det här området gäller det. Foto: Skellefteå kommun

Nu planeras uppemot 200 nya bostäder i Skelleftehamn: ”Det kan rulla igång snabbt”

BOSTAD Nu syns framåtanda även utanför centrala Skellefteå. Efter tisdagens möte i kommunstyrelsens arbetsutskott står det klart att uppemot 200 nya bostäder kan byggas i Skelleftehamn.

Annons

Det är NCC som har ansökt om markanvisning för tre kvarter i Myrängsområdet i den norra delen av Skelleftehamn, för byggande av uppemot 200 nya bostäder.

Det finns goda förutsättningar för att det här ska genomföras. Gällande detaljplan möjliggör för bostadsbebyggelse upp till tre våningar, med byggstart under våren 2021. Dessutom är den kommunala infrastrukturen utbyggd hit sedan tidigare.

– Så det kan rulla igång snabbt, säger en mycket positiv Evelina Fahlesson (S), efter att kommunstyrelsens arbetsutskott föreslagit att markanvisningen ska beviljas.

Ett glädjande intresse

Hon är glad att bostadsbebyggelsen flyttar ut till Skelleftehamn och får medhåll av Andreas Löwenhöök (M), som tycker att förutsättningarna finns på orten i dag.

– Nu tillåter bostadsmarknaden bygge utanför stadskärnan, resonerar han.

Annons

Arrenden för befintliga garage i området har sagts upp. Skellefteå kommun för även dialog med intilliggande bostadsrättsföreningar, vars parkeringsmöjligheter berörs.

NCC föreslås betala 500 kronor per kvadratmeter vid den kommande överlåtelsen.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons