Annons

Kropp hittad i Umeå: Misstankarna om mord försvagade – ber om tips

NYHETER En person hittades avliden på söndagen. Brott kan inte uteslutas och polisen har inlett en förundersökning om mord.

Annons

Personen hittades utomhus på Mariehem under söndagseftermiddagen. Dödsorsaken är oklar och i nuläget kan polisen inte utesluta brott. De har därför inlett en förundersökning om misstänkt mord.

Efter fyndet spärrades platsen av. Vid klockan 15.20 hade den upphittade personens identitet ännu inte fastställts. Polisen har vidtagit fler, sedvanliga utredningsåtgärder och jobbar vidare med ärendet under måndagen.

Uppdatering, 11.42:

Efter polisens brottsplatsundersökning och inledande utredningsåtgärder har misstankarna om mord försvagats. Åsa Mjörndal, kommunikatör vid polisen, förklarar att rubriceringen dock kvarstår. Detta för att säkra tillgången till de rättsliga verktyg som krävs för att utreda händelsen grundligt.

Kroppen hittades vid vattentornet på Mariehem och området är fortsatt avspärrat. Polisen har hållit förhör, bearbetat tips och arbetar fortfarande med att identifiera den upphittade personen. De inväntar även en rättsmedicinsk undersökning.

Nu efterlyser polisen också tips från allmänheten. Alla som gjort iakttagelser kring vattentornet och det omkringliggande skogsområdet, mellan klockan 14.00 och 15.00 på söndagen, uppmanas ringa 114 14 och berätta.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons