Annons
Foto: Google

Tankbilsolycka på E 4 – en person till sjukhus • Stort bränsleläckage: ”Uppskattningsvis 20 000 liter”

NYHETER En lastbilsolycka ska ha inträffat på E 4 vid Ostvik.

Annons

Enligt larmet till SOS ska en singelolycka med en lastbil ha inträffat på E 4 vid Ostvik, strax efter klockan 13.00 på torsdagen. Trafikverket skriver att trafiken har stoppats i båda färdriktningarna. Arbetet på platsen bedöms preliminärt pågå fram till 14.20.

Uppdatering, 13.28:

Räddningstjänsten har flera enheter på plats. Enligt uppgift till SOS ska en lastbil med släp ha vält och hamnat på sidan. SOS-operatören bekräftar att trafiken har stoppats.

– En ambulans är på plats, men ingen person har lastats ännu, säger hon.

Foto: Anton Johansson

Uppdatering, 13.45:

Patrik Juhlin, inre befäl vid räddningstjänsten, berättar att det är en tankbil som har vält. Tankdelen har skrapats sönder och läcker ut stora mängder bensin och diesel.

– Uppskattningsvis kommer det att läcka ut 20 000 liter, säger Patrik Juhlin.

Räddningstjänsten jobbar intensivt med att försöka sanera och minimera skadorna.

Uppdatering, 14.09:

Arbetet kommer att pågå betydligt längre än först trott, preliminärt fram till klockan 18.30 ikväll. Den tiden kan komma att justeras på nytt. Framkomligheten begränsas förbi olycksplatsen så länge arbetet pågår, men det ska inte vara helt stopp längre.

Uppdatering, 14.36:

En person har förts till sjukhus i ambulans. SOS Alarm uppger att en sugbil och en tankbil är på väg från Piteå, för att ta hand om bränslet som ännu är kvar i tanken.

Uppdatering, 14.53:

Anders Lindgren, sjukvårdsledare vid ambulansen, berättar att chaufförens skador bedömdes vara lindriga, men han hade ont i ryggen och togs in för säkerhets skull.

– De får kolla upp honom ordentligt på akuten, förklarar Anders Lindgren.

Uppdatering, fredag 09.31:

Även polisen var på plats under gårdagens olycka. De lät föraren blåsa och Elisabeth Glaas, kommunikatör vid polisen, meddelar att han inte misstänks för något brott.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons