Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pixabay

Egenprovtagningar stängs tillfälligt – har inte kapacitet att analysera fler prover just nu

NYHETER Länets egenprovtagningar kommer under resten av veckan hålla stängt för utlämning av tester till allmänheten. Det beror på att laboratoriet inte har kapacitet att analysera fler prover just nu. Vård- och omsorgspersonal kan testa sig som vanligt.

Annons

Egenprovtagningarna i hela Västerbotten kommer att vara stängda till och med måndag den 24 januari för uthämtning av testkit. Det är möjligt att lämna in redan utlämnade tester. Vård- och omsorgspersonal kan hämta och lämna tester som vanligt.

De som får symtom under tiden ska stanna hemma. Den som tagit ett snabbtest och fått ett positivt svar bör betrakta sig smittad med covid-19 och behöver inte lämna in ett PCR-test.

– Vi får skicka ett visst antal prover till laboratoriet varje vecka, och nu när vi närmar oss denna siffra måste vi börja prioritera. Därför kommer endast vård- och omsorgspersonal kunna hämta egenprovtagningskit under resten av den här veckan, säger Carola Degerman, samordnare provtagning.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons