Annons
Tommy Svensson, regiondirektör vid Region Västerbotten. Foto: Pexels / Klas Sjöberg

Region Västerbotten polisanmäler vilseledande utskick om covid-19

NYHETER Flera brev med falsk information om vaccination mot covid-19 har gått ut till rektorer och skolsköterskor. En rektor i Skellefteå kommun var först med att upptäcka brevet – som skickats ut i Region Västerbottens egna kuvert. Nu polisanmäler regionen den vilseledande informationen.

Annons

Under tisdagen tog en rektor i Skellefteå komun emot ett brev i Region Västerbottens frankerade kuvert. Brevet innehöll vilseledande information om vaccination mot covid-19, om nyttan med att vaccinera sig och uppmaningar om att inte vaccinera skolbarn.

Av innehållet i brevet förstod rektorn att Region Västerbotten inte var avsändaren, och rapporterade händelsen till regionens smittskyddsenhet och till Länsstyrelsen. Regionen har nu polisanmält händelsen.

Fler brev har skickats ut till rektorer och skolsköterskor, i regionens egna kuvert.

Annons

– Att någon kommit över och använder våra förfrankerade myndighetskuvert utan tillåtelse samt sprider vilseledande information i organisationens namn är mycket allvarligt. Man ska alltid kunna lita på att den information som kommer från Region Västerbotten är kvalitetssäkrad och att det är vi som är avsändare, säger Tommy Svensson, regiondirektör i Region Västerbotten, i ett pressmeddelande.

Det är oklart hur många liknande brev som skickats ut, i nuläget har ett antal rektorer i Skellefteå fått ett brev. Regionen uppmanar alla som mottagit ett sådant brev att kontakta dem.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons