Annons
Amanda Lundström. Foto: Pressbild

Amanda Lundström blir ny vd för Skelleftebolag när Stina Renström går vidare: ”Är en spännande tid”

NÄRINGSLIV Amanda Lundström blir ny vd för mötes- och eventbolaget Vida Nord i Skellefteå, som satsar på fortsatt utveckling. Hon tar över efter Stina Renström, som går vidare till nya utmaningar.

Annons

Med arrangemang som Vintersim, Vintervind och Alvargalan i Skellefteå på resumén satsar Vida Nord nu på att utveckla sin verksamhet, för att möta behoven som tillväxten och samhällsomvandlingen i norra Norrland bär med sig.

– Vida Nord är väl positionerande för att växa. Vi har en stark och växande kundbas och ett starkt leverantörsnätverk. Vi ser fram emot att ta nästa steg i utvecklingen, säger Åsa Stocksén, vd på kommunikationsbyrån och ägabolaget Henson.

I ett pressmeddelande tillkännager de även att Amanda Lundström blir ny vd för Vida Nord, med tillträde i april. Hon kommer närmast från rollen som tillförordnad regionchef vid Ung Företagsamhet i Västerbotten. Här har Amanda även, i rollen som projektledare, skapat en rad event, mässor och konferenser.

Annons

Hon ser fram emot sitt nya uppdrag på Vida Nord.

– Det är en enormt spännande tid att vara verksam i norra Sverige. Vida Nord har en viktig roll att spela på en mötesmarknad med stor potential, säger Amanda i pressmeddelandet.

Går vidare efter sju år

Hon tar över vd-posten efter Stina Renström, som lämnar bolaget för en tjänst som affärsutvecklare inom hållbara möten och evenemang på Visit Skellefteå.

– Efter att ha varit med om att grunda bolaget och arbetat i det i sju år så känns det som en bra tid att lämna över till nya krafter. Mitt engagemang för och tron på vikten av möten består och det tar jag med mig till min nya roll, berättar hon.

Annons

Henson blir ensam ägare av Vida Nord i samband med att Stina går vidare. Hensons vd tackar för tiden tillsammans och önskar henne lycka till.

– Stina har gjort ett fantastiskt jobb under de här åren och det har varit en förmån att både få driva bolag tillsammans och ha henne som kollega. Vi önskar henne stort lycka till hos Visit Skellefteå och ser fram emot att tillsammans fortsätta arbeta för att Skellefteå och övre Norrland ska utvecklas, säger Åsa.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons