Annons
Ulf Rosenius och Staffan Hällgren. Foto: Pressbild

Vd i Skellefteå lämnar över rodret – ny vd tillträder inom kort: ”Det känns otroligt bra att det blir Ulf”

NÄRINGSLIV Efter årsskiftet går SCC Klingans vd Staffan Hällgren i pension – och Ulf Rosenius tar över: "Spännande och utmanande"

Annons

SSC Klingan har haft en stark tillväxt sedan Staffan Hällgren och Fredrik Nystedt, under början av 2000-talet, slog sig samman i nya lokaler på Hedensbyn och satsade på ny teknik. I dag beskrivs fabriken som en stark, betydelsefull medlem inom SSC.

Vd Staffan Hällgren har arbetat i företaget sedan 1996 och upplevt denna förvandling.

– Tittar jag tillbaka på företagets utveckling så kan jag konstatera att SSC varit en bra organisation för oss att vara medlem i. Det har varit lyckat. Beslutet att gå i pension har därför vuxit fram sakta och för några månader sedan bestämde jag mig helt. Det känns otroligt bra att det blir Ulf som tar över. Jag är väldigt mån om att företaget ska vara kvar i lokal ägo och att det ska finnas och verka på orten, säger han i ett utskick.

Annons

Han lämnar över till Ulf Rosenius, som har lång erfarenhet av liknande befattningar. Ulf kommer närmast från vd-rollen vid SSC:s entreprenadsbolag, SSC Entreprenad.

– Jag har tidigare varit engagerad i SSC Klingans styrelse så det känns spännande och utmanande att få en operativ roll i bolaget. Framför allt arbetet med att bygga team och arbeta mot tydliga mål där vi utvecklas tillsammans, säger han i pressutskicket.

Ulf tillträder som ny vd för SCC Klingan direkt efter årskiftet, med start den 1 januari.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons