Annons
Amalia Larsson, bredvid en bild från när travskolan var ute på stan under skyltsöndag. Foto: Pressbild

Skola stöttar kampen mot cancer med nästan 57 000: ”Något vi med stolthet kunde gå in i helhjärtat”

NYHETER Efter Mustaschkampens årliga insamling är det klart att Skellefteå travskola, som samarbetat med travbanan, lyckats bidra med nästan 57 000 kronor till kampen mot prostatacancer.

Annons

Mustaschkampen är Prostatacancerförbundets årliga kampanj med målet att gynna forskning, utveckling och vård mot prostatacancern, som är en av Sveriges vanligaste cancerformer. Sveriges travskolor har bistått i årets insamling, som hölls i november.

Nu när allting räknats ihop står det klart att Skellefteå travskola bidragit med hela 56 931 kronor, vilket är fjärde mest av travskolorna i Sverige. Travskolan har samarbetat med Skellefteåtravet och anordnat allt från lotteri till insamling av pant och järnskor.

Amalia Larsson, utbildningsansvarig på travskolan, var föräldraledig under fjolårets insamling – och bestämde sig för att ta revansch detta år med en ordentlig insamling.

Annons

– När vi såg att travbanorna skulle delta även i år kände vi att det var något vi med stolthet kunde gå in i helhjärtat, berättar hon i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Vår resa hade inte varit möjlig utan alla som deltog och var med och stöttade. Den gemenskap vi skapat på travskolan blev även grunden till att kunna engagera parter utanför skolan, jag är säker på att det är anledningen till att fler valt att stötta oss.

Amalia berättar också att känslan av att ”alla kan göra någonting” har märkts av hos de engagerade Skellefteborna, som stöttat insamlingen utifrån sina förutsättningar.

Annons

– Om någon inte kunde ge pengar, hjälpte de till att sprida budskapet vidare i stället. Vi har fått hjälp med allt från bidrag till lotterivinster, till att travskolans ledare arbetat gratis en vecka för att skänka motsvarande vecko-inkomst till insamlingen, säger hon.

För sin insats belönas de nu med 10 000 kronor från ATG, som sponsrar insamlingen.

– Det känns bra att vår skola lyckats samla in så mycket pengar till Mustaschkampen. Tänk vilken skillnad det gör för forskningen att alla travskolor har samlat in nästan 350 000 kronor, säger 12-åriga Emilia Eriksson, som är elev på Skellefteå travskola.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons