Annons
Maria Ekberg Brännström slutar som vd i dag. Foto: Arkivbild

Vd:n för kulturhuset slutar – innan uppsägningstiden går ut: ”Överens om att detta blir bästa lösningen”

NYHETER Maria Ekberg Brännström hoppar nu av vd-uppdraget vid kulturhuset i Skellefteå, före utgången av sin uppsägningstid.

Annons

I september meddelade Maria Ekberg Brännström att hon kommer att avsluta sin tjänst som vd för Sara kulturhus. Hennes uppsägningstid går ut i slutet av mars, men på tisdagen berättar bolaget i ett pressmeddelande att verkställandet tidigareläggs.

Beslutet uppges ha fattats i samförstånd mellan avgående vd:n och bolagets styrelse.

– Vi i styrelsen är tacksamma för det stora och engagerade arbete som Maria har lagt ned för Sara kulturhus. Vi är överens om att det här blir den bästa lösningen i väntan på att den nya vd:n rekryteras, berättar ordförande Evelina Fahlesson i ett utskicket.

Varför känns detta som den bästa lösningen?

– Maria har varit med i uppstartfasen och gjort fina insatser i processen som funnits hittills. Nu är bolaget i en ny fas, så nu känner Maria att hon kan gå vidare, och utifrån förutsättningarna i bolaget är det bäst för båda parter, säger Evelina till Megafonen.

Annons

Från och med i dag är styrelseledamot Ann-Christin Tunehed ny tillförordnad vd för Sara kulturhus, under tiden som det tar för kulturhusbolaget att rekrytera en ny vd.

Hur går arbetet med att hitta en efterträdare?

– Vi har många intresserade och det är sökanden från hela Sverige, berättar Evelina.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons