Annons
Foto: Arkivbild

Flera vingliga bilister i och utanför Skellefteå – alla stoppade av polis

NYHETER Under torsdagseftermiddagen och kvällen stoppades tre vingliga bilister av Skelleftepolisen. De misstänks nu för brott.

Annons

Den första personen stoppades på E 4 i Skellefteå klockan 14.20 på torsdagen. Enligt Marie Andersson, kommunikatör vid polisens regionledningscentral, ska föraren ha kört vinglig. Och för fort. Under kontrollen fick polisen misstankar om drogpåverkan, både hos föraren och en passagerare i bilen. Båda medtogs därför för provtagning.

Föraren förhördes, anmäldes och polisen omhändertog såväl körkort som bilnycklar.

Om det av särskilda skäl bedöms finnas risk för fortsatt trafikbrottslighet får polisen tillfälligt omhänderta bilnycklar i syfte att förhindra det. Även fordonet, om så krävs.

Annons

Klockan 16.25 larmades polisen om en annan vinglig färd i Skellefteå. En polispatrull såg bilisten komma körandes kort senare, stoppade bilen och kontrollerade förarens nykterhet, utan anmärkning. Patrullen upprättade ändå en anmälan och höll förhör.

Denna bilist misstänks nu för vårdslöshet i trafik, alternativt grov vårdslöshet i trafik.

Sent på kvällen kom nästa samtal. En person uppgavs då köra vingligt på väg 814, i riktning mot Skellefteå. Färden stoppades klockan 22.30 och även här fick patrullen misstankar om narkotikapåverkan, så bilisten medtogs för provtagning och förhör.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons