Annons
Sponsrad artikel
  • My Munckhammar, 7 år, med instruktören Sophia Persson.
  • My Munckhammar, 7 år, med instruktören Sophia Persson.
  • Sophia Persson är instruktör för grupperna tillsammans med Fanny Wallström, Johanna Steinvall och Julia Lindholm.
  • På Friskvårdskompaniet Anderstorp har stort fokus lagts på ytor för funktionell träning, men även klassiska styrketränings- och konditionsmaskiner.

De vill få fler barn i rörelse – satsar på Functional Kids i Skellefteå: ”Riktig träning för barn”

ANNONS Nu utökar Friskvårdskompaniet antalet barngrupper inom funktionell träning, och dedikerar en speciell träningsyta åt dem. “Det är viktigt för barn att röra på sig”, säger Sophia Persson, en av instruktörerna.

Det har nu gått drygt ett år sedan Friskvårdskompaniet öppnade sin nya anläggning på Anderstorp i Skellefteå. Här har ett stort fokus lagts på ytor för funktionell träning, men även klassiska styrketränings- och konditionsmaskiner finns till förfogande.

– Här finns allt du behöver för att köra ett riktigt bra träningspass, säger Jonas Munckhammar, personlig tränare.

Här finns allt du behöver för att köra ett riktigt bra träningspass.

I och med de nya lokalerna har Friskvårdskompaniet även kunnat erbjuda nya former av gruppträning det senaste året. Dels för vuxna, men även för barn.

– Under hösten har vi haft två barngrupper, en för de som är 7-8 år och en för de mellan 9-12, berättar Sophia Persson, en av instruktörerna.

På Friskvårdskompaniet Anderstorp har stort fokus lagts på ytor för funktionell träning, men även klassiska styrketränings- och konditionsmaskiner.

De har hållit till i anläggningens klassdel, men i och med en expandering av lokalerna, som nyligen blev klar, kommer de nästa termin att kunna hålla till i en egen lokal alldeles intill gymmet.

– Vi har byggt ut 100 kvadratmeter på nedre plan, och ytterligare 100 kvadratmeter på övre plan. Där uppe kommer dels Skellefteå Taekwondo att hålla till, men det ger oss även möjlighet att flytta in en del av barnträningen dit, och utöka antalet grupper, säger Jonas.

Knäböj och armhävningar

Barngrupperna går under namnet Functional Kids.

– Jag brukar säga att det är riktig träning för barn, där fokus ligger på att utveckla motorik, styrka, kroppskontroll och kondition, säger Jonas.

Fokus ligger på att utveckla motorik, styrka, kroppskontroll och kondition.

Med “riktig” menar han att barnen lär sig övningar som knäböj och armhävningar, samtidigt som de har kul tillsammans. Att det skulle vara farligt för barn att träna med vikter är inte sant, enligt Jonas.

– Nej, det är en gammal skröna att det skulle kunna hämma tillväxten på något vis. Det är helt ofarligt.

Motorik

Tvärtom är det bra för barn att röra på sig, och att lära sig rätt rörelsemönster för olika typer av lyft och övningar.

– Barn mellan 7 och 12 år är de som är mest mottagliga motoriskt, och det är därför det är viktigt att få in rätt rörelsemönster redan då, säger han.

My Munckhammar, 7 år, med instruktören Sophia Persson.

Bara två av tio barn i Sverige når upp till den dagliga mängden aktivitet som rekommenderas av WHO, vilket är 60 minuter per dag.

– Genom att få in en positiv rörelseglädje tidigt så kan vi förhoppningsvis bidra till mer rörelse under resterande del av livet också. Det är dessutom bra för den mentala hälsan, säger Jonas.

Bidra till mer rörelse under resterande del av livet också.

I början av nästa år drar tre åldersgrupper igång på Anderstorp. 7-8 år, 9-11 år och 12-15 år. Träningen sker på söndagar med start i januari.

– Vi är superglada över att kunna utöka antalet grupper. Att få fler barn i rörelse är viktigt för alla, säger Jonas.

Functional Kids

Functional kids har som fokus att utveckla barnens motorik, kroppskontroll, kondition och styrka. Barnen får jobba mycket med kroppsvikt men även lära sig använda annan utrustning.

7-8 år
Söndagar 14:00-15:00
Start 16/1, 12 veckor

9-11 år
Söndagar 15:15-16:15
Start 16/1, 12 veckor

12-15 år
Söndagar 12:15
Start 30/1, 10 veckor

Läs mer och gör anmälan på
www.friskvardskompaniet.se/functional-kids/

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Friskvårdskompaniet.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons