Annons
Chih-Han Kung. Foto: Pressbild

Årets läkarhandledare i Skellefteå utsedd: ”Känns förstås väldigt kul”

NYHETER Chih-Han Kung, överläkare på Kirurgcentrum, är årets läkarhandledare i Skellefteå. Vinnaren tillkännagavs på torsdagen.

Annons

Chih-Han Kung är 36 år och bördig från Stockholm, men i dag bor han och familjen i Skellefteå. Det är här som Chih-Han Kung gjorde större delen av sin läkarutbildning.

Nu har han utsetts till 2021 års läkarhandledare i Skellefteå, vilket tillkännagavs under en prisceremoni på lasarettet. I nomineringstexten, skriven av en ST-läkare, står det:

”Han har visat ett genuint intresse för min utveckling och stöttat i kris. Han är generös med sin tid och finns alltid tillgänglig för såväl enkla som svåra frågor. Han tar sig tid att resonera och förklara men uppmuntrar också till eget tänkande och lärande. På operation ger han ett stort utrymme att utvecklas genom skicklig handledning i kombination med massor av tålamod.”

Annons

– Det känns förstås väldigt kul att få priset men även att få handleda en så viktig grupp, berättar Chih-Han Kung i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Det här är våra kollegor. Vi vill att de ska trivas i det här yrket och bli duktiga läkare, därför är det så viktigt att vi tar hand om dem och ger dem goda förutsättningar.

Chih-Han Kung blir den tjugoandra mottagaren av hederstiteln. I år var även Lotten Hjärtström, distriktsläkare på Anderstorps hälsocentral, nominerad till utmärkelsen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons