Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Skellefteå Dans & Balett / Skellefteå kommun

Dansare i Skellefteå får årets två kulturstipendier: ”Vill stödja en framväxande och stark dansscen”

NYHETER Tangodansare och Dansväxthusets dansare får årets kulturstipendium och ungdomskulturstipendium i Skellefteå. Det berättar kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

Kulturnämndens ordförande Daniel Sjögren berättar att de lyfter fram dansen denna gång, både för att uttrycket ska kunna utövas av många och vara till glädje för en allt större publik.

– Kulturnämnden vill stödja en framväxande och stark dansscen, säger Daniel Sjögren i pressmeddelandet.

Nämndens ungdomskulturstipendium 2021 går därmed till Dansväxthusets dansare. Det slogs fast med motiveringen:

”Genom sina höga konstnärliga ambitioner och sitt hårda arbete, växer ungdomarna i Dansväxthuset både som individuella dansare och som dansgrupp. Tillsammans utmanar de sig själva och Skellefteås danspublik genom att töja på gränsen för sitt uttryck och gå framåt som konstnärer.”

Annons

Nämnden har också beslutat att dela ut årets kulturstipendium till Irene och Leif Häggmark från Skellefteå Tangoförening, med motiveringen:

”För att de introducerat den Argentinska tangon i Skellefteå redan 2001 och har varit med i bildandet av Skellefteå tangoförening. Samt för sitt outtröttliga arbete för att göra tangokulturen tillgänglig för fler i vår kommun.”

Annons

Kulturnämndens stipendium utdelas årligen ut till en person/personer, förening eller organisation verksam i Skellefteå kommun som gjort kulturella insatser av betydelse i Skellefteå kommun. Ungdomskulturstipendiet gäller för ungdom under 26 år.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons