Annons
Foto: Niklas Jonasson

SAS utökar trafiken: ”Intresset för Skellefteå har aldrig varit så stort”

RESA På måndagen utökade flygbolaget SAS sin inrikestrafik till och från Skellefteå. Snart tänker de växla upp trafiken ytterligare.

Annons

Skellefteå Airport ser att inrikesresorna fått en stark återhämtning under sommaren. Förra månaden flög drygt 11 000 personer till eller från flygplatsen – en ökning på 155 procent jämfört med juli 2020 – och 70 procent av normal kapacitet före pandemin.

De tror att ökningen beror på den ökade vaccinationstäckningen och starka tillväxten i Skellefteregionen. BRA:s sommartrafik till Stockholm och Göteborg har också hjälpt.

Nu utökar även SAS sin trafik till och från Skellefteå. I går ökades det till 16 avgångar i veckan och den 30 augusti utökas det ytterligare, till 20 avgångar per normalvecka.

Annons

– Intresset för Skellefteå har aldrig varit så stort som nu, säger Skellefteå Airports vd Robert Lindberg på tisdagens pressträff, där nya resor till Amsterdam tillkännagavs.

– Vi är glada att flygbolagen verkligen anammar den tillväxt som nu sker i regionen. Skellefteås näringsliv är i behov av goda kommunikationer för sin utveckling och i och med den starka tillväxt som sker måste goda möjligheter till transporter tillgodoses.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons