Annons
Foto: Arkivbild / Pressbild

Förlängd flygtrafik till Stockholm och Göteborg – etableringen kan bli permanent: ”Är otroligt glada”

NYHETER Flygbolaget BRA förlänger sin trafik från Skellefteå till Stockholm och Göteborg. De utesluter inte en permanent satsning.

Annons

Vi har tidigare berättat om BRA:s sommartrafik till Stockholm-Bromma och Göteborg från Skellefteå Airport, med premiär den 15 juli. Tidigare var det tänkt att hålla igång flygtrafiken fram till den 15 augusti, men det förlängs nu fram till den 26 september.

Efterfrågan är stark, förklarar BRA:s nya vd Ulrika Matsgård i ett pressmeddelande.

– Vi är otroligt glada och tacksamma för det positiva mottagande vi fått i Skellefteå. Antalet kunder som bokat biljetter till våra direktlinjer till Göteborg och Stockholm-Bromma överträffar våra förväntningar. Med den starka efterfrågan är det självklart för oss att fortsätta flyga dessa linjer även under sensommar och hösten, säger hon.

Annons

Gynnar turism som näringsliv

Skellefteå fortsätter därmed vara den enda destinationen i Norrland som erbjuder direkttrafik till Göteborg, vilket öppnar för inkommande och utgående turism. Det ökar samtidigt möjligheterna att tillgodose näringslivets och privatresenärs behov.

– Sommarlinjerna har visat sig vara en stor succé och vi är glada att antalet flygningar till och från Skellefteå utökas, fortsätter Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport.

Annons

Flygbolaget BRA ser även positivt på en framtida permanent etablering i Skellefteå.

– Utvecklingen och tillväxten i och runt Skellefteå saknar motstycke i Sverige. Vi på BRA vill såklart bidra till den utvecklingen, förklarar vd Ulrika Matsgård i utskicket.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons