Annons
Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport, och Marc Koenis, marknadsansvarig vid Voigt Travel, tar plats bakom Jenny Andersson, Jannice Sundberg och Tilda Edholm vid Reseproducenten i Skellefteå.

Operatör etablerar nytt direktflyg mellan Skellefteå och Amsterdam: ”Det här är en fantastisk nyhet”

RESA Under perioden 30 januari-13 mars kommer direktflyg nu att anordnas mellan Skellefteå Airport och Amsterdam-Schiphol.

Annons

Den holländska turoperatören Voigt Travel har tidigare haft sommarcharter mellan Skellefteå och Rotterdam. I dag kallade Skellefteå Airport, Reseproducenten och Voigt till en pressträff i centrum – för att berätta att resorna till Holland kommer tillbaka.

Under perioden 30 januari-13 mars 2022 ska direktflyg anordnas mellan Skellefteå Airport och Amsterdam-Schiphol. Flygplatsen i Amsterdam är hårt trafikerad normalt, därav det tidigare valet av Rotterdam, men möjligheten finns under vintersäsongen.

– Det här är också en bra tid att besöka Amsterdam. Priserna är inte lika höga som under högsäsongen och det är inte lika hektiskt. Vi har också betydligt varmare väder än här, förklarar Marc Koenis, marknadsansvarig vid Voigt Travel, på pressträffen.

Annons

Tar tillvara på flygresorna

Skellefteborna ges den här möjligheten genom ett nytt samarbete mellan Voigt och Reseproducenten på gågatan. Turoperatören kommer att anordna sju charterresor från Amsterdam till Skellefteå, en i veckan, och vi kan nu åka med på tillbakavägen.

– Vi ska erbjuda det här till alla. Man blir inte bunden att stanna en vecka åt gången, utan kan resa hem med SAS, berättar Jenny Andersson, vd på Reseproducenten.

I linje med långsiktigt mål

Skellefteå Airports vd Robert Lindberg är glad för Voigts intresse för Skellefteå. Han ser stor betydelse, både för besöksnäringen och det mycket expansiva näringslivet.

Annons

– Det här är en fantastisk nyhet. Genom direktflyg från Amsterdam öppnas Skellefteå och svenska Lappland upp för en ny stor internationell marknad, vilket ger positiva effekter för turismnäringen i Norr- och Västerbotten, säger han i ett pressutskick.

– Att vi dessutom kan erbjuda privatpersoner eller företag att nyttja linjen för direktflyg till Amsterdam-Schiphol är mycket viktigt då vårt långsiktiga mål är att få direkttrafik till de stora flygplatshubbarna i Europa, fortsätter Robert Lindberg.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons