Annons
Sponsrad artikel
  • Med hjälp av monterade skärmar på spinningcyklar kan nu den som tränar på Friskis&Svettis köra spinningpass med instruktör, valfri tid på dygnet.
  • I gymmet finns maskiner och utbildad personal som kan hjälpa dig med till exempel ryggsmärtor.
  • I det fullutrustade gymmet finns maskiner, fria vikter och cardiodel.
  • I två av gruppträningssalarna finns möjlighet att köra gruppträningspass på andra tider än de ordinarie.
  • Anders Pettersson, verksamhetschef, Angelique Eriksson-Mård, gruppträningsansvarig, och Lennarth Johnsson, gymansvarig och personlig tränare.
  • I det fullutrustade gymmet finns maskiner, fria vikter och cardiodel.
  • Förra sommaren byggde Friskis&Svettis till exempel om en del av sin stora gruppträningssal till en ny yta för stretching, vilket gav 45 nya kvadratmeter i gymmet och plats för nya lyftplattformar.

Nya tjänster i pandemins spår – träningsutbudet nu större än tidigare: ”Fungerar riktigt bra”

ANNONS Pandemin har på många sätt gjort det svårt för Sveriges träningsanläggningar – men den har också gett verksamheter tid till vidareutveckling och ombyggnationer. “Vi kommer att ha ett bättre utbud nu än tidigare”, säger Anders Pettersson, verksamhetschef på Friskis&Svettis i Skellefteå.

När pandemin drog in över Sverige våren 2020 påverkade den många verksamheter hårt, inte minst träningsanläggningar. Friskis&Svettis, som håller till vid busstationen i Skellefteå, var en av dem.

– Vi drog snabbt ner antalet deltagare på våra gruppträningspass samt stängde duschar och bastu. Samtidigt uppmanade vi alla att hålla avstånd, besöka gymmet på udda tider och självklart hålla god handhygien, berättar Anders Pettersson, verksamhetschef, och fortsätter:

– Städning och renlighet är något vi var duktiga på redan innan, men nu har vi även tagit det till ytterligare en ny nivå.

Byggt om

Under den här perioden, när besöksantalet minskade, uppkom även tid att göra andra förändringar. Förra sommaren byggde Friskis&Svettis till exempel om en del av sin stora gruppträningssal till en ny yta för stretching, vilket gav 45 nya kvadratmeter i gymmet och plats för nya lyftplattformar.

– Den stora salen blev något mindre, men är fortfarande jättestor. I och med att vi målade om upplever många den till och med som större än tidigare, säger Angelique Eriksson-Mård, gruppträningsansvarig.

I det fullutrustade gymmet finns maskiner, fria vikter och cardiodel.

Under pandemins andra våg hösten 2020 stängde Friskis&Svettis sin ordinarie gruppträning helt och hållet, men det var också då som de nya digitala initiativen tog fart på allvar. Dels släppte riksorganisationen närmare 100 pass som gick att genomföra hemifrån, och med ideella krafter skapade Friskis i Skellefteå en typ av individuell gruppträning.

– Vi spelade in egna pass med våra lokala instruktörerna i Skellefteå, och monterade upp projektorer i två av gruppträningssalarna. Det här gjorde att våra medlemmar kunde boka en sal med några få kompisar, eller köra ett pass helt själva, utan att trängas, berättar Angelique som först trodde att upplägget skulle bli opersonligt, men blev glatt överraskad.

– Det fungerar riktigt bra, och det gör det även möjligt att träna instruktörledd gruppträning de tider som vi i normala fall inte har pass. Det är helt klart ett koncept som är här för att stanna.

I två av gruppträningssalarna finns möjlighet att köra gruppträningspass på andra tider än de ordinarie.

Det nya upplägget gör det även möjligt att träna spinning utanför ordinarie gruppträningstider.

– Antingen i gruppsal, eller ute i gymmet där vi ställt upp två spinningcyklar med digitala skärmar. Välj ett pass mellan 35-60 minuter, och trampa på, säger Lennarth Johnsson, gymansvarig och personlig tränare.

Träningsprogram

I gymmet finns även en stor mängd gratis träningsprogram att tillgå.

– Alla har inte råd att anlita en personlig tränare, men med de här uppläggen som vi tagit fram i Skellefteå kan du ändå få en varierad och kul träning som tar dig framåt, oavsett vilken nivå du börjar på, säger Lennarth.

I gymmet finns maskiner och utbildad personal som kan hjälpa dig med till exempel ryggsmärtor.

När nu träningsanläggningen börjar öppna upp och återgå till sitt normalläge är det med alla de nya funktionerna som en bonus.

– Vi hade så klart önskat att pandemin aldrig kommit, men om det är något som är positivt är det att utbudet och möjligheten att röra på sig har blivit ännu bättre än tidigare, säger Anders.

Träning för alla

Friskis&Svettis Skellefteå, beläget ett stenkast från busstationen, är en luftig träningsanläggning i två plan. I det fullutrustade gymmet finns maskiner, fria vikter och cardiodel. Här kan du träna individuellt eller i grupp på inspirationspass.

F&S grundfilosofi består av att skapa träningsupplevelser där alla är välkomna, och där det viktigaste är att hitta glädje i träningen. F&S anläggningar är en frizon från prestationskrav och skeva ideal. Hos oss får du vara precis den du är!

Just nu: Träna tre gånger för 99 kr

Köps på plats under bemannade öppettider.

Läs mer på: friskissvettis.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Friskis&Svettis Skellefteå.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons