Annons
Sommartips

Sommarenkät: Vilket är ditt bästa tips på badplats?

ENKÄT Megafonen gav sig ut på stan för att ta reda på de bästa tipsen på badplatser.

Annons
Håkan Lindberg, 63, som bor i Stockholm:

– Falkträsket, det är barndomsminnen för mig.  Jag är född här men flyttade härifrån för många år sedan. Boviken är också fint, med badbussen som gick på 60-talet. Det som var för min del var att alla åkte själva, det var horder med ungar och inga vuxna.

Nova Lundgren (6) och lillasystern Luna (4), som bor i Byske:

– Vi badar jättemycket på badhuset i Byske, det är fint! ”Och på Byske södra”, inflikar morfar. ”Det är nästan aldrig några folk där, du kör ned vid Ytterstfors”, berättar han.

Annons
Samuel Renlig, 31, som bor i Skelleftehamn:

– Jag vet inte om jag har någon favorit. Kanske havet i Skelleftehamn, vid Kallholmen. Det är det fin utsikt där, med klippor och sådant, och jag har även familjen nära där.

Per Andersson, 60, som bor i Skellefteå:

– Jag gillar Piteå badstrand, och helst naturreservatet. Det är fantastiskt! Du har också Burehällorna, det är jättefint, och Skatan borta vid gokartbanan. Det är också jättefint.

Monica Brännström, 74, som bor i Skellefteå:

– Bovikens havsbad. Det är så skönt att vara ute vid havet. Förut gick badbussen ut till Boviken, helt gratis, men i dag så finns ingenting sådant. Det finns en hockeybuss, så varför inte en badbuss på sommaren? Det är många barn som inte kan ta sig överallt.

Annons
Gry Forsman, 9, som bor i Skellefteå:

–Sjöbosand. Det är mycket vågor och kul att bada, och nära stugan i Falmarksforsen.

Tedros Shumondi, 30, som bor i Skellefteå:

– Det är väl Falkträsket och Boviken. I Boviken känner man känner sand, vilket känns som att man är utomlands, och vid Falkträsket så är det den fina utsikten. Det är nära där jag bor. Sedan finns ju alltid Byske och Bjuröklubb, där är det hur fint som helst.

Hedvig Löfqvist, 32, som bor i Klutmark:

– Jag har lite favorit-badplatser kring Lövånger. Klössand, Storsand och Munkviken är där. Sedan finns det lite mindre sjöar, vid Uttersjöbäcken finns Abborrtjärn och det är en favoritplats. Sedan tycker jag också att badplatsen i Skråmträsk är ganska mysig.

Annons
Hoodo Hamse, 11, som bor i Skelleftehamn:

– Örviken. Det är nära och lugnt där, utan skrik. Det är utanför stan och lagom djupt.

Carita Boström, 63, som bor i Skellefteå:

– Jag är uppvuxen i Boviken. Mitt favoritbad är den så kallade ”allmänningen”, det är inte en människa där. Man kör rakt igenom byn, förbi SGU-stugan, och en liten bit till.

Artikeln är en del av Megafonen nr 6-7 2021. Läs hela tidningen här »

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons